Fostul fotbalist stelist Claudiu Raducanu si Claudiu Gheorghe Papara, care au comparut in fata unui tribunal din Cancun pentru tentativa de dare de mita, au fost eliberati pe cautiune, in cursul zilei de marti, dar au fost transferati intr-un centru pentru imigranti, pentru a se stabili daca au intrat legal in Mexic, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei doi au platit fiecare o cautiune de 30.000 de pesos (aproximativ 1.750 de euro), apoi au fost preluati de agenti ai serviciului de imigrari si plasati intr-un centru din Chetumal, informeaza proceso.com.mx.

Vineri, Gheorghe Claudiu Papara, de 25 ani, si Claudiu Raducanu, de 37 de ani, au fost retinuti la centrul comercial Plaza Las Americas din Cancun, fiind banuiti ca retrageau bani din bancomate cu carduri false.

Dupa arestarea lor, procurorii au inceput ancheta pentru fals, uz de fals si tentativa dare de mita. Asupra lor s-a gasit un card de credit al bancii HSBC si alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de pana la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).

Romanii au incercat sa le ofere mita politistilor, dupa ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retragand bani de la bancomate cu mai multe carduri.

Ancheta in acest caz continua.

Claudiu Raducanu a evoluat ultima data, in acest an, la echipa FC Romania, care activeaza in ligile inferioare din Anglia. El a mai jucat la Extensiv Craiova, Steaua, Espanol Barcelona, Arminia Bielelfeld, FC Vaslui, Nea Salamina, Sorento, Universitatea Cluj si Kazar Lankaran.