Federatia Romana de Fotbal (FRF) i-a facut o noua plangere penala lui Mircea Sandu, fostul sef al institutiei, acuzandu-l de conflict de interese si folosire a influentei in cazul comisioanelor incasate din banii primiti de Federatie de la Loteria Romana.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

In fapt, noul sef al Federatiei, Razvan Burleanu, sustine in plangerea depusa miercuri, 22 octombrie 2014, la DNA, ca Mircea Sandu a beneficiat de comisioane consistente din banii pe care FRF ii primeste, prin forta legii, schimband regulile de distribuire a bonusurilor in propriul interes.

Mircea Sandu nu a putut fi contactat pana la ora publicarii articolului.

In martie 2011, Mircea Sandu a incasat prime in valoare de 4,2 milioane de lei, dupa ce cu o luna inainte Comitetul Executiv a modificat regulile de distribuire a comisioanelor in cadrul Federatiei. Mircea Sandu a fost chiar cel care a propus noile reguli de distribuire a comisioanelor.

RISE Project a obtinut stenograma sedintei Comitetului Executiv (CEX) din februarie 2011, in care Mircea Sandu a propus ca executivii FRF sa primeasca si ei bonusuri din banii care intra in Federatie, nu doar din sponsorizari, ci si pentru castigarea unor cauze in instanta. Pana atunci, orice salariat care aducea venituri mai mari de 500 de lei primea un comision de 10 la suta, potrivit unei decizii a conducerii executive a Federatiei din 1997.

Aceasta prevedere a fost extinsa, in februarie 2011, si la membrii din conducerea Federatiei. Mai mult, membrii CEX primeau dreptul la comisioane si pentru sumele castigate in instanta, nu doar din sponsorizari.

Stenograma sedintei consemneaza un dialog savuros intre primii doi oameni din FRF de la acel moment: Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.

Mircea Sandu: (...) Daca sunteti de acord cu continutul acestei completari? Daca sunteti de acord pentru ca nu numai eu mi-am adus contributia, ci si dumneavoastra m-ati imputernicit si salariatii federatiei si asa mai departe. Va propun un procent de 5,53 la suta din ceea ce am adus noi in federatie sa se regaseasca intr-un bonus care sa fie atribuit membrilor Comitetului Executiv si salariatilor federatiei.

De acord?

Se aproba

Dumitru Dragomir: Aceasta sa o faca presedintele federatiei.

Mircea Sandu: Da. Bun. Multumesc.

Dumitru Dragomir: Adica babeste toti cei de aici primim si noi fiecare cate o smochina.

Mircea Sandu: Da

Dumitru Dragomir: Este bine

Citeste articolul integral pe RISE Project