"Viitorul selectioner va fi roman, il cunoastem cu totii si il apreciem", acestea au fost cuvintele cu care Razvan Burleanu, presedintele FRF, l-a caracterizat pe urmatorul antrenor al nationalei Romaniei, sustine gsp.ro. Nimeni nu se gandea insa ca acesta ar putea fi Mircea Lucescu, unul din cei mai titrati tehnicieni romani din istorie.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Discutiile dintre Burleanu si Mircea Lucescu au dat roade, antrenorul fiind tentat sa revina la nationala Romaniei dupa o pauza de peste 28 de ani.

Conform gsp, Lucescu si-ar fi dat acceptul sa pregateasca in paralel pe Sahtior si nationala Romaniei pana in vara anului viitor, atunci cand s-ar produce ruptura de formatia din Ucraina.

"Discutiile s-au derulat foarte rapid, iar Lucescu si-a dat acceptul, e interesat sa vina", au precizat surse din cadrul FRF.

Ultimul meci al lui Mircea Lucescu pe banca primei reprezentative a Romaniei a fost consemnat pe 10 septembrie 1986, in preliminariile pentru Euro din 1988. Atunci, Romania invingea cu 4-0 pe Austria.

In principiu, contractul dintre cele doua parti ar fi pe doi ani si jumatate (scandenta in noiembrie 2017), plus Mondialul din 2018, asta in cazul in care Romania ar ajunge acolo.