Razvan Burleanu, presedintele FRF, a dezvaluit, vineri, conditiile in care Victor Piturca a plecat de la nationala de fotbal a Romaniei. Astfel, desi avea o clauza de reziliere, Piturca a plecat gratis la Al-Ittihad.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

Inainte de partidele cu Ungaria si Finlanda (preliminarii CE 2016), Razvan Burleanu si Victor Piturca au discutat termenii unei despartiri amiabile.

Cele doua parti au decis sa inlature clauza conform careia Victor Piturca ar fi trebui sa plateasca o clauza de reziliere in cazul in care dorea sa plece in Arabia Saudita. Initial s-a vorbit de 1,4 milioane de euro, iar mai apoi de 700.000 de euro.

"S-a modificat contractul lui Piturca din noiembrie 2016 pana in noiembrie 2015 si am introdus o clauza conform careia niciuna dintre parti nu trebuie sa plateasca despagubiri daca se intrerupe relatia contractuala pana la finalul acestui an. Ne-am asumat acest angajament pentru a nu avea o atmosfera contraproductiva in interiorul echipei nationale, aceasta decizie fiind luata inainte de dubla cu Ungaria si Finlanda.

Viitorul antrenor va fi unul roman. Pana la finalul saptamanii viitoare va avea loc prezentarea noului antrenor. In momentul de fata de intereseaza un antrenor care a avut rezultate deosebite in fotbalul romanesc si in cel international.

Domnul Victor Piturca si-a dorit foarte mult sa plece. Nu am avut parghiile necesare sa-l facem sa ramana, stiu ca isi dorea foarte mult sa plece. Nu mai aveam niciun interes sa incercam sa-l tinem cu forta", a declarat Razvan Burleanu.

"As spune ca a fost vorba de o reziliere cu acordul partilor", a completat Razvan Burleanu intr-o conferinta de presa.

Pe lista pentru a prelua conducerea primei reprezentative a Romaniei se afla Cosmin Contra (este favorit pentru ca ar fi cel mai putin costisitor), Cosmin Olaroiu si Dan Petrescu.