Regulamentul din fotbal este aproape sa sufere o noua modificare, Michel Platini, presedintele UEFA, dorind introducerea cartonasului alb, sustine AFP. Aceasta schimbare ar aduce eliminarea temporara a fotbalistilor, pentru zece minute.

Michel PlatiniFoto: AGERPRES

In cartea "Parlons Football", Platini vorbeste despre noile reguli pe care le vrea introduse in fotbal. Cartonasul alb si-a putea face aparitia. Acesta ar aduce fotbalistilor o eliminare temporara de zece minute.

Ce reguli noi propune Michel Platini

  • Doua schimbari la pauza, in afara de alte trei din cursul jocului.
  • Cartonasul alb va fi aratat jucatorilor care contesta deciziile arbitrului. Jucatorul care primeste acest cartonas va fi eliminat temporar pentru zece minute.
  • Se doreste renuntarea la limita de varsta a arbitrilor, in cazul acestora tinandu-se cont doar de "competenta si capacitatea fizica".
  • Cei doi arbitri care se afla in spatele portilor ar putea avea voie sa intre pe teren, daca situatia o cere.
  • Se poate renunta la "tripla pedeapsa" pentru fotbalistul care faulteaza in postura de ultim aparator (penalty, eliminare si suspendare). Se va trece la "dubla pedeapsa" - penalty si cartonas galben pentru cei care faulteaza in careul de 16 metri. Eliminare si lovitura libera daca faultul este comis in afara careului, conform Digisport.