Douazeci de suporteri romani au fost sanctionati contraventional dupa incidentele de la meciul Romania-Ungaria si au primit interdictie pe stadioane pentru o perioada de la sase luni la un an, informeaza Jandarmeria Romana, potrivit mediafax. Autoritatile precizeaza ca totalul amenzilor date fanilor este de 18.000 de lei.

Jandarmeria informeaza ca in urma incidentelor care au avut loc in interiorul Arenei Nationale, a intervenit, conform prevederilor legale, pentru restabilirea ordinii publice, aplicand ulterior mai multe sanctiuni.

Astfel, peste 50 de persoane au fost identificate de fortele de ordine, dintre acestea 30 fiind sanctionate contraventional pentru provocare de scandal, aruncarea de obiecte asupra suporterilor, patrunderea in stadion fara documente de acces, impiedicarea fortelor de ordine de a-si indeplini sarcinile de serviciu, proferarea de injurii si expresii jignitoare etc.

De asemenea, dupa sesizarea Politiei, se fac cercetari pentru savarsirea a 19 infractiuni, majoritatea pentru detinerea si utilizarea de materiale pirotehnice.

Pe de alta parte, Jandarmeria precizeaza ca in conformitate cu prevederile legale, "controlul corporal sumar la accesul spectatorilor pe stadion, indrumarea si supravegherea publicului pe stadion au fost realizate de catre cei peste 1.000 de agenti ai societatii de paza si protectie (BGS - n.r.) contractata de organizator)".

Dupa meciul Romania-Ungaria, disputat sambata seara pe Arena Nationala din Capitala, mai multi suporteri au reclamat violente ale agentilor firmei de securitate, in timp ce reprezentantii acesteia au afirmat ca au avut, la randul lor, angajati agresati si ca o parte a fanilor vin pe stadion exclusiv pentru a se bate cu fortele de ordine sau intre ei.

In urma incidentelor din tribune, mai multe persoane au suferit fracturi sau traumatisme craniocerebrale minore, fiind duse la spital.

Incidente violente au avut loc si la precedentul meci Romania-Ungaria, jucat la Bucuresti in 6 septembrie 2013. Atunci, suporterii unguri au fost recalcitranti la Gara de Nord, unde au folosit fumigene si au incercat sa forteze dispozitivele de ordine, dar si in Centrul Istoric, dupa ce s-au aratat deranjati de prezenta echipelor de filmare ale televiziunilor de stiri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdictie de un an pe stadioane.

In unele incidente au fost implicati si suporteri romani, in majoritate ai echipelor bucurestene. Unii dintre acestia au aruncat cu pietre asupra autobuzelor care duceau fanii unguri la stadion, iar altii, nemultumiti de interzicerea accesului cu bauturi alcoolice pe Arena Nationala, au agresat fortele de ordine. De asemenea, jandarmii au dejucat intentia unor suporteri rapidisti, stelisti si dinamovisti de a se bate intre ei dupa terminarea meciului, 41 dintre acestia fiind dusi la Politie.