Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, condamna, intr-un comunicat postat pe site-ul FRF, "atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor", dupa incidentele dintre fortele de ordine si microbisti de la meciul Romania - Ungaria (1-1) din preliminariile Euro-2016. Burleanu ofera asigurari ca vinovatii vor plati si precizeaza ca va discuta cu conducrea firmaei de paza responsabila pentru securitatea de pe Arena Nationala.

Razvan Burleanu, presedinte al FRFFoto: AGERPRES

Declaratia lui Razvan Burleanu, potrivit comunicatului FRF:

Am declarat, imediat dupa meciul cu Ungaria, ca masurile de securitate si-au atins scopul. M-am referit exclusiv la masurile prin care s-a evitat un contact fizic violent intre fanii maghiari si cei romani.

In aceasta dimineata am descoperit fata nevazuta a partidei, una dureroasa si care nu necesita multe comentarii, ci masuri ferme. Multumesc presei pentru informatiile si imaginile furnizate. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din Romania.

Regret incidentele produse intre fortele de ordine si suporteri, imi cer scuze fata de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor si excesului de zel. Federatia Romana de Fotbal condamna atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor.

Ii asigur pe toti cei care au avut de suferit ca vinovatii vor plati. La intoarcerea delegatiei romane din Finlanda voi purta o discutie ferma cu conducerea companiei care a avut reponsabilitatea securitatii pe Arena Nationala.

Acest moment a fost picatura care a umplut paharul in ce priveste Legea 4 si prevederile ei. Asa cum am promis suporterilor, in 6 luni vom avea un nou proiect de lege.

Amintim ca Romania a remizat sambata, 1-1, cu o nationala a Ungariei aflata in plina reconstructie. Golul lui Rusescu din minutul 44, pornit dintr-o pasa de geniu a lui Sanmartean, a fost anulat de golul tarziu al lui Dzsudzsak, venit pe fondul unei reprize secunde complet anoste a Romaniei. Pe scurt, meciul poate fi relatat astfel: cu Sanmartean in echipa, Romania are identitate; fara el - echipa este ca o haita fara masculul alfa. Dupa acest rezultat, ne pregatim de inca o campanie de calificari cu mari emotii, cu gesturile frustrate ale lui Piturca si cu inadecvarea la fotbalul modern.

Mai multe incidente au avut loc, sambata seara, inainte si in timpul meciului Romania - Ungaria. In timpul partidei, fanii unguri au incercat sa se bata cu suporterii romani, iar jandarmii si angajatii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajatii firmei de paza lovind mai multe persoane, relateaza Mediafax.

Conform Jandarmeriei si SMURD, aproximativ 30 de suporteri romani au fost dusi la sectiile de politie, pentru cinci fani s-a dispus sanctiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenta medicala.