Trenul in care se afla cei circa 800 de suporterii maghiari care vin in Capitala pentru meciul Romania-Ungaria de sambata seara a ajuns in jurul orei 13:30 in Gara Baneasa, urmand ca microbistii sa fie dusi direct la stadion, cu 15 autobuze ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB). Suporterii au fost intampinati pe peron de reprezentanti ai Jandarmeriei, reiese din imaginile difuzate de B1TV, iar un elicopter MAI survoleaza zona.

Suporterii unguri, in Gara BaneasaFoto: Captura B1TV

"Daca numarul suporterilor va depasi capacitatea celor 15 autobuze, numarul acestora va fi suplimentat", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

Dupa meci, suporterii vor fi transportati inapoi la gara tot cu autobuzele RATB.

Meciul Romania-Ungaria care se desfasoara sambata seara pe Arena Nationala se anunta a fi unul tensionat. Incidentele au aparut chiar inaintea plecarii suporterilor maghiari spre Bucuresti, relateaza Adevarul. Vineri dupa-amiaza, inainte ca trenul special pus la dispozitie sa paraseasca Gara Nyugati din Budapesta, sustinatorii nationalei Ungariei au aruncat cu fumigene si petarde din tren si au arborat steagul maghiar.

O persoana a fost ranita dupa ce o petarda i-a explodat in mana. Barbatul a primit ingrijiri medicale, insa a ramas fara doua degete de la mana ranita, potrivit sursei citate.

Incidentele nu s-au oprit aici. Mediafax relateaza ca cei aproape 800 de suporteri unguri au venit in Romania cu trenul, in noaptea de vineri spre sambata, iar in garile din Curtici si Arad au aruncat cu petarde, cutii si sticle de bere si au scandat de la ferestre "Ungaria! Ungaria", insa fortele de ordine nu au aplicat sanctiuni.

Selectionata de fotbal a Romaniei intalneste astazi Ungaria inr-un meci din preliminariile Campionatului European de Fotbal. Meciul, disputat de la ora 19:00 pe "Arena Nationala", va fi transmis in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro. O victorie a Romaniei ne va consolida pozitia in grupa de calificare, in timp ce un esec va complica teribil misiunea echipei lui Victor Piturca. Tricolorii pornesc favoriti in fata unei formatii cu un start slab in calificari si care tocmai si-a schimbat selectionerul. Nici aspectele de securitate nu sunt de neglijat, autoritatile romane fiind in alerta maxima.