41 de suporteri ucraineni si belarusi au fost arestati joi la capatul unui meci de fotbal intre echipele nationale in cursa pentru Euro 2016 si in cursul caruia au fost scandate slogane ostile presedintelui rus Vladimir Putin, scrie AFP.

BBC News, care citeaza un cotidian belarus de opozitie, vorbeste despre 100 de ucraineni si 30 de belarusi care au fost dusi dupa meci in sediul KGB, pentru a raspunde la acuzatiile de "limbaj indecent".

Dintre cele 41 de persoane arestate joi, 25 erau in continuare retinute vineri, dintre care 14 ucraineni si 11 balerusi, care sunt acuzati intre altele de "propaganda sau afisare de simboluri naziste".

Meciul, care a avut loc la Borisov, in apropiere de Minsk, a fost castigat de Ucraina cu 2-0 si a fost marcat de cantece insultatoare la adresa lui Vladimir Putin, care au venit atat de pe bancile suporterilor ucraineni cat si belarusi.

Atat suporterii ucraineni cat si cei belarusi ai cantat celebrul "Putin - Huilo", dupa care fanii din tar gazda au cantat alaturi de ucraineni Slava Ukrayini. In semn de multumire, ucraineni au cantat si ei Zhyve Belarus ("Traiasca Belarusul").