Stadionul Municipal Tudor Vladimirescu din Targu Jiu (9.200 de locuri) va fi modernizat si extins, astfel incat sa ajunga la aproximativ 15.000 de locuri, complet acoperite, valoarea investitiei, care va include si reabilitarea Salii Sporturilor, informeaza Mediafax. Investitia este estimata la 15 milioane de euro.

Proiectul noului Stadion Municipal Tudor VladimirescuFoto: panduriics.ro

Potrivit site-ul oficial al gruparii gorjene, Ministerul Dezvoltarii a dat aviz pentru investitiile care vor fi facute incepand din 2015 pentru modernizarea si extinderea Stadionului Municipal din Targu Jiu, termenul de executie fiind de 18 luni.

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a declarat ca lucrarile care se vor efectua vizeaza reabilitarea, extinderea si modernizarea celor mai importante obiective care compun Complexul Sportiv Municipal din Targu Jiu, respectiv stadionul unde isi desfasoara meciurile oficiale echipa Pandurii Targu Jiu si Sala Sporturilor unde evolueaza cele doua echipe de handbal si baschet ale clubului Energia Pandurii Targu Jiu.

"La Ministerul Dezvoltarii s-a intrunit comisia tehnico-economica interministeriala unde am obtinut avizul pentru demararea proiectului reabilitare-modernizare-extindere pentru stadion si sala sportului. Argumentele noastre sunt foarte solide, avem un complex cultural in care se regasesc operele lui Constantin Brancusi, iar in vecinatatea acestuia trebuie sa existe si un complex sportiv care se va imbunatati pe viitor si cu un proiect pentru un bazin de inot. Saptamana viitoare vor fi aprobate de Guvern cele doua investitii, apoi se va licita, iar durata de executie va fi de 18 luni", a spus Calinoiu.

Potrivit aceluiasi proiect, Sala Sporturilor va avea o capacitate de circa 1.500 de locuri, ca in prezent.

Noul stadion va fi unul la standarde europene, cu toate locurile acoperite si cu facilitati pentru parcari, birouri si un hotel de patru stele cu 40 de camere.

Suprafata de joc a stadionului actual va fi pastrata, la fel si pista de atletism care a fost finalizata anul trecut, insa vor fi demolate tribunele si anexele.