Membrii Comitetului Executiv al FIFA se numara printre cei 50 de oficiali din lumea fotbalului carora li s-a cerut sa returneze ceasurile cu o valoare estimata la 25.000 dolari fiecare pe care le-au primit drept cadou din partea Confederatiei Braziliene de Fotbal (CBF), in timpul Cupei Mondiale 2014, potrivit Reuters.

FIFAFoto: Reuters

Comisia de etica a FIFA a aratat, intr-un comunicat de presa, ca astfel de cadouri contravin codului de etica al organizatiei si ca nu ar fi trebuit acceptate. Comisia a adaugat insa ca nu va deschide nicio procedura impotriva oficialilor care returneaza ceasurile pana la 24 octombrie.

"CBF nu ar fi trebuit sa ofere ceasurile, iar cei care au primit pungile cu cadouri ar fi trebuit sa le verifice imediat pentru a vedea daca obiectele din interior sunt adecvate si, atunci cand au descoperit ceasurile, ar fi trebuit sa le returneze sau (...) sa raporteze aceasta situatie", a precizat Comisia de etica intr-un comunicat.

"In efortul de a rezolva aceasta problema cu promptitudine, camera de investigare (a comisiei de etica) nu va continua cu alte proceduri formale de etica in aceasta privinta impotriva oficialilor care returneaza ceasurile Parmigiani primite din partea CBF (...) pana nu mai tarziu de 24 octombrie 2014", mai arata Comisia.

Comisia de etica a precizat ca CBF a distribuit 65 de pungi cu cadouri, fiecare continand cate un ceas Parmigiani, unui grup din care au facut parte membri ai Comitetului Executiv al FIFA, reprezentanti ai tuturor celor 32 de selectionate participante la Cupa Mondiala si reprezentanti ai altor federatii nationale din America de Sud.

In declaratie se mai arata ca aceasta problema a iesit la suprafata dupa ce mai multi oficiali au raportat-o comitetului de etica, returnand ceasurile.