Victor Piturca a comentat, intr-o conferinta de presa, pe marginea deciziei de a ramane la prima reprezentativa a Romaniei. "Stiu ca nu sunt dorit 100% la carma nationalei, dar am ales sa raman", a precizat selectionerul tricolorilor.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Asa cum am spus si la reunirea lotului, a existat aceasta o oportunitate si spuneam atunci ca sansele sunt sub 1%. De ce am spus asta? Pentru ca nu discutasem atunci nimic cu nimeni din conducerea lui Al Ittihad. Ramasese sa discutam dupa meciul cu Grecia. Asa s-a intamplat, am discutat daca sunt de acord cu pretentiile mele. Nu s-a intamplat asta, deci voi ramâne aici" - Victor Piturca.

"Nu neaparat mi-am dorit eu sa plec de la FRF. V-am spus, in momentul in care vine o oferta pe care nu poti sa o refuzi, esti obligat sa raspunzi. Daca cei de la Al Ittihad ar fi acceptat conditiile mele, acum as fi fost plecat. De ce? Vine un moment cand vine vorba sa faci si asta. Antrenez de multi ani, am avut rezultate, dar din pacate munca mea nu mi-a fost respectata" - Victor Piturca.

Despre clauza de reziliere

"Cat despre acea clauza, m-am inteles cu presedintele FRF sa platesc 50% din acea clauza, adica 700-750.000 de euro. Vreau sa le multumesc celor de la Al Ittihad ca m-au dorit si m-au dorit foarte mult, dar acest lucru nu s-a intamplat. In momentul in care am plecat de acasa am primit un telefon si mi s-a zis ca sunt gata sa plateasca si clauza, dar era prea tarziu. Luasem deja o hotarare.

Cei 700.000 de euro ii plateam eu, nu clubul. Dar ei n-au fost de acord cu alte conditiii de-ale mele. Acum, acest capitol este inchis pâna dupa cele doua meciuri (n.r. cu Ungaria si Finlanda). Daca vor fi iar oferte de nerefuzat, atunci vom vorbi. Am mai avut oferte, dar nu ati stiut voi" - Victor Piturca.

Nu stia ca are contract pana in 2016

"Nu scrie in contractul meu ca nu am voie sa negociez cu alta echipa. Eu nu stiam ca intelegerea mea este valabila pana in 2016, eu stiam ca este pana in toamna lui 2015, cand se termina preliminariile. Probabil ca este o greseala de redactare" - Victor Piturca.

Nu se simte dorit 100% la echipa nationala a Romaniei

"Nu ma simt 100% dorit la nationala. Este clar ca eu si staff-ul meu n-am facut parte din acest grup care a venit la FRF. Daca as fi pierdut cu Grecia, cu siguranta mi-as fi dorit si mai mult sa raman" - Victor Piturca.

Fotbalul romanesc este in faliment

"Fotbalul romanesc este in faliment. Multe echipe isi duc traiul de pe o zi pe alta. Inclusiv FRF intra usor, usor in colaps financiar. Nu exista club in Romania sa n-aiba probleme. Am gonit suporterii de la stadion pentru ca nu mai exista echipe bune" - Victor Piturca.