Presedintele Al Ittihad, Ibrahim Al Balwi, a declarat, intr-o interventie la Sport.ro, ca s-a razgandit in privinta obtinerii serviciilor selectionerului Victor Piturca, deoarece nu este de acord sa plateasca suma de un milion de euro solicitata de FRF ca despagubirte pentru rezilierea contractului, informeaza Mediafax.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Ne-am razgandit pentru ca el are o penalitate in contract si nu putem plati penalitatea. Ne-am razgandit. Ne orientam catre alt antrenor. Vom lua alt antrenor din Europa. Nu vom continua negocierile. Cand am aflat ca exista o clauza de despagubire in contract am terminat discutiile, ne-am razgandit, nu vrem acest antrenor, vom merge la alt antrenor. S-a terminat. Si ii uram succes antrenorului la echipa nationala a Romaniei. Antrenorul ne-a cerut o suma si am fost de acord cu el, dar cand am venit sa semnam contractul el a spus: «Nu pot sa imi reziliez contractul, trebuie sa platesc un milion de euro federatiei». Astfel ca i-am spus nu. Nu putem sa platim penalitatea. Ce ai cerut iti dam, dar nu putem sa platim mai mult", a spus Al Balwi.

Intrebat daca ar fi fost dispus sa plateasca o despagubire de 500.000 de euro pentru Piturca, el a raspuns: "Nu din cauza banilor, problema este ca am fost clari. Antrenorul nu ne-a spus ca exista acea clauza in contract intre el si federatie. Am fost surprinsi de asta."

Ibrahim Al Balwi a precizat ca nu va discuta cu alt antrenor din Romania. "Acum vrem sa alegem un alt antrenor din Europa, un nume mare", a adaugat oficialul clubului saudit.

Conducerea clubului Al Ittihad a dorit, in ultimele zile, sa obtina serviciile selectionerului Romaniei, Victor Piturca.

Piturca are contract cu Federatia Romana de Fotbal pana la 30 noiembrie 2016 si, conform intelegerii cu FRF, valoarea despagubirii pe care ar trebui sa o achite forului in cazul rezilierii unilaterale a contractului sau de munca se ridica la 1,4 milioane de euro.