Real Madrid a anuntat o cifra de afaceri record de 603, 9 milioane de euro pentru sezonul 2013/2014, rezultat financiar datorat in mare parte castigarii Ligii Campionilor, informeaza AFP, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Veniturile totale ale clubului madrilen sunt in crestere cu 10,9% in raport cu sezonul trecut, cu un beneficiu net in usoara progresie: 38,5 milioane de euro fata de 36,9 milioane de euro pentru exercitiul precedent.

Real a redus si datoria neta cu 21%, la 71,5 milioane de euro.

Totusi, in ciuda consolidarii pozitiei de cel mai bogat club din lume, Consiliul de Administratie al Realului a fost criticat pentru ca a lasat sa plece jucatori importanti precum Angel Di Maria si Xabi Alonso, transferuri pentru care a primit 85 de milioane de euro. Aceste plecari au intervenit dupa ce Real a cheltuit aproximativ 100 de milioane de euro pentru a-i transfera pe James Rodriguez, Toni Kroos si Keylor Navas.

Presedintele clubului madrilen, Florentino Perez, s-a aparat in cazul cedarii lui Di Maria, afirmand ca argentinianul voia o crestere salariala ce l-ar fi transformat in al doilea cel mai bine platit jucator al Realului, dupa Cristiano Ronaldo.

"Au fost cereri economice pe care nu le puteam indeplini. I-am facut cea mai buna oferta posibila, la cel mai inalt nivel si nu a fost acceptata. Cu exceptia lui Cristiano Ronaldo, care, dupa cum stim toti, este cel mai bun din lume, niciun alt jucator nu are acest nivel de venit. Daca am fi acceptat cererile economice ale lui Di Maria, ar fi fost un tratament inechitabil si ar fi putut pune in pericol stabilitatea economica a clubului", a declarat Florentino Perez.