In ultima perioada au mai aparut mai multe zvonuri conform carora Victor Piturca va pleca la prima reprezentativa a Romaniei dupa meciul cu Grecia (7 septembrie, ora 21:45, preliminarii CE 2016). Selectionerul a lamurit aceasta problema luni, intr-o conferinta de presa. "Sansele ca eu sa plec de la echipa nationala la o echipa din Golf sunt de ... sub 1%", a precizat Victor Piturca.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Despre preliminariile pentru Euro 2016

"Incepe o noua campanie de calificare a echipei Romaniei. Intalnim Grecia, echipa considerata cea mai valoroasa din grupa. Cred ca sansele echipei noastre de calificare sunt foarte, foarte mari. Eu sper ca vom pleca neinvinsi din Grecia. Sigur, avem experienta celor doua meciuri de baraj, insa fiecare joc are istoricul lui. Atlfel ar fi stat lucrurile daca nu i s-ar fi acordat Greciei acel gol din off-side" - Victor Piturca.

"Lotul de jucatori il stiti. Sigur, ca de obicei, sunt cateva probleme si lipsesc mai multi jucatori importanti din echipa Romaniei. Cred ca lotul pe care il am la dispozitie e format din cei mai valorosi si mai in forma jucatori din acest moment. Sper ca vom obtine un rezultat mare" - Victor Piturca.

Despre o eventuala plecare la nationala Romaniei

"Va rog sa-mi puneti doar intrebari strict de echipa nationala. Vreau sa fiu explicit: sansele ca eu sa plec de la echipa nationala la o echipa din Golf sunt de ... sub 1%. Eu nu am vorbit nimic cu vreun oficial al echipei respective. Suntem cu totii in fata unui meci extrem de important" - Victor Piturca.

Despre neconvocarea lui Lucian Sanmartean

"As fi vrut sa-l convoc pe Sanmartean, insa iata ca, din pacate, s-a accidentat exact inainte de meciul cu Grecia. Va explic si de ce voiam sa-l convoc. Din momentul transferului la Steaua, Sanmartean a devenit mult mai responsabil. L-am urmarit si sigur l-as fi chemat acum", a conchis Victor Piturca.

Meciul dintre Grecia si Romania se va disputa pe 7 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Karaiskakis.