Presedintele UEFA, Michel Platini, a anuntat oficial, joi, la Monte Carlo, ca nu va candida la conducerea Federatiei Internationale de Fotbal si a precizat ca a ales cu inima sa ramana in fruntea forului european.

Michel PlatiniFoto: AGERPRES

"Am ales cu inima sa raman in fruntea UEFA. Nu voi candida pentru presedintia FIFA, aceasta este alegerea mea. M-am gandi foarte mult daca sa candidez sau nu, dar cred ca inca nu a venit timpul meu. Joseph Blatter nu si-a oficializat candidatura, dar cred ca o va face in curand. L-am ajutat in 1998, in 2002, in 2007, iar in 2011 mi-a cerut el ajutorul. Cred ca pentru 2015 este nevoie de o schimbare, i-am spus asta lui Blatter. FIFA are nevoie de un suflu nou. Ii port o mare stima lui Blatter, dar cred ca ar trebui sa lasa locul altcuiva", a spus Platini, potrivit Mediafax.

Singura persoana care si-a anuntat pana in acest moment candidatura la presedintia FIFA este francezul Jerome Champagne, in varsta de 56 de ani.

Alegerile pentru presedintia FIFA vor avea loc in 29 mai 2015. Blatter (78 de ani) a lasat sa se inteleaga ca va candida pentru al cincilea mandat, dar nu si-a oficializat inca decizia.