Steaua se va duela in play-off-ul Champions League cu PFC Ludogorets, echipa din Bulgaria luand locul in urna outsiderelor de la tragerea la sorti celor de la Legia Varsovia (au fost eliminati de UEFA dupa ce au folosit un jucator suspendat).

Steaua vs LudogoretsFoto: steauafc.com

Meciurile tur se vor disputa pe 19 si 20 august, in timp ce disputele din retur vor avea loc pe 26 si 27 august. Steaua va juca primul meci acasa, in timp ce returul va fi in Bulgaria (la Sofia, pe Stadionul National).

"Ludogorets este o echipa foarte buna, cu multi jucatori internationali si care in ultimii ani a investit foarte mult in straini si, in special, in sud-americani. Cu siguranta ca va fi o dubla grea, dar sunt increzator in echipa mea si sper sa trecem si peste aceasta echipa, care numai bulgara nu este! Cred ca soarta calificarii nu se va juca inca din tur, fiindca vor fi doua meciuri foarte echilibrate.

Nu conteaza rezultatul din pregatire, cand am pierdut cu 4-2 in fata lor, fiindca noi eram la inceput de drum si perioada de pregatire este facuta pentru a omogeniza echipa si pentru a face reglaje la nivel de pregatire fizica si tehnico-tactica.

A fost bine ca i-am intalnit atunci, fiindca le stim potentialul si, cu siguranta, aceste doua meciuri vor fi diferite fata de cel din Anglia. Sunt foarte increzator in echipa mea si vom da totul pentru a ne califica si pentru a intra in grupe" - Constantin Galca, antrenor Steaua, citat de site-ul oficial al campioanei Romaniei.

Play-off Champions League:

FC Salzburg (Austria) - Malmo (Suedia)

NK Maribor (Slovenia) - Celtic Glasgow (Scotia)

Aalborg (Danemarca) - APOEL Nicosia (Cipru)

Steaua (Romania) - PFC Ludogorets (Bulgaria)

Slovan Bratislava (Slovacia) - BATE Borisov (Belarus)

Besiktas - Arsenal

Standard Liege - Zenit

FC Copenhaga - Bayer Leverkusen

Lille - FC Porto

Napoli - Athletic Bilbao

UPDATE: Legia Varsovia a fost eliminata din competitie, cu toate ca a obtinut doua victorii cu Celtic Glasgow.

Cum a fost posibil acest lucru: Legia l-a folosit pe finalul meciului de la Glasgow pe jucatorul Bartosz Bereszynski. Acesta era suspendat, primind cartonasul rosu in ultimul meci de Europa League din sezonul trecut, cu Apollon Limasol. In aceste conditii, Legia va pierde cu 3-0 la "masa verde", iar scorul la general va deveni 4-4. Scotienii se vor califica insa datorita golului marcat in deplasare.

Cum s-a schimbat situatia din urne:

PFC Ludogorets Razgrad (Bulgaria) a urcat in locul celor de la Legia Varsovia in urma outsiderilor, in timp ce Celtic Glasgow a intrar in urna capilor de serie.

Cum a aratat urna outsiderelor:

Maribor (Slovenia)

PFC Ludogorets Razgrad (Bulgaria)

Slovan Bratislava (Slovacia)

Malmo (Suedia)

Aalborg (Danemarca).