Mircea Sandu a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca a renuntat la functia de presedinte de onoare al FRF si la renta viagera. "Nu pot accepta ca numele meu sa fie asociat cu o gasca de impostori. Burleanu, da-ti demisia!", a precizat fostul sef al Federatiei Romane de Fotbal.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Nedorind sa particip la falimentul FRF am decis ca astazi sa renunt la functia de presedinte de onoare al FRF. Inclusiv la contractul de renta viagera. Lehamitea la care am ajuns astazi ma determina sa ma retrag. Si sa renunt la functia de presedinte de onoare si la renta viagera.

Nedorind sa fiu partas la faradelegile si performantele negative ale actualei conduceri a FRF. Nu pot sa accept ca numele meu sa fie asociat cu o gasca de impostori. Nu accept sa fiu propus la functia de vicepresedinte UEFA de catre o federatie in care nu ma regasesc. La FRF toate usile sunt inchise astazi. Au fost dati oameni afara pentru ca au batut la usa sefilor de acolo. Nu exista transparenta. Am crezut ca pot ajuta cu experienta mea pentru a conduce administrativ Federatia Romana de Fotbal. M-am inselat!" - Mircea Sandu.

"Tot astazi va prezint dovada ca Razvan Burleanu a mintit in legatura cu contractul de renta viagera incheiat intre mine si FRF. Domnul Burleanu a cunoscut continutul acestui contract inca din data de 6 martie, cand a fost de acord cu reducerea rentei viagerei de la 75.000 de euro la 50.000 de euro anual si a acceptat implicit celelalta clauze contractuale.

Mai mult, Razvan Burleanu a semnat hotararea Comitetului Executiv din 6 martie, prin care s-a luat act de reducerea contravalorii rentei viagere. Pentru ca a mintit timp de 5 luni in legatura cu acest subiect, pentru ca a cunoscut acest contract inca din prima zi a mandatatului sau, Razvan Burleanu ar trebui ca in cursul zilei de astazi, daca mai are un dram de integritate, sa-si dea demisia de onoare din functia de presedinte al FRF", a conchis Mircea Sandu.

Ce drepturi avea asigurate Mircea Sandu de la FRF:

- suma de 50.000 de euro net care va fi primita anual

- dreptul la doi slujitori platiti de FRF cu pana la 50.000 de lei pe luna (taxele catre stat fiind platite tot de federatie)

- dreptul de a folosi gratuit tot etajul 2 de la Casa Fotbalului, federatia obligandu-se de a asigura absolut tot, de la utilitati si aparatura pana la hartie igienica si cartuse de imprimanta

- dreptul la limuzina careia FRF ii plateste de la benzina pana la CASCO si revizii

- 5.000 de lei pe luna reprezentand cheltuieli pentru sucuri si cafele consumate cu invitatii

- dreptul de a asista, dupa dorinta, la toate sedintele Comitetului Executiv al FRF (conform Prosport).