Federatia Ucraineana de Fotbal (FFU) a protestat, vineri, fata de decizia luata in urma cu o zi de omologul sau rus (RFU) de a accepta integrarea a trei cluburi din Crimeea in a treia divizie a Campionatului Rus, transmite AFP.

Cele 3 cluburi vizate - TSK Simferopol, SKChF Sevastopol Jemciujina Ialta, create dupa anexarea Crimeei de catre Rusia in luna martie - au fot inregistrate la la Krasnodar si Rostov pe Don, in sudul Rusiei, potrivit presei locale.

"Crimeea este o parte a teritoriului ucrainean ocupata temporar" a declarat Anatoli Popov, vicepresedintele al FFU, pentru www.tribuna.com.

"Statul ucrainean va depune toate eforturile pentru a recupra Peninsula Crimeea, in timp ce FFU va face tot ce este posibil pentru a readuce cluburile din Crimeea in Campionatul Ucrainei", a adaugat vicepresedintele FFU.

"Cluburile de fotbal din Crimeea au fost fondate in conformitate cu legea rusa", a replicat ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko. "Nu vad niciun motiv rezonabil pentru vreun protest al FFU".

Cele doua echipe care au evoluat in prima divizie ucraineana, Tavria Simferopol si FC Sevastopol, au fost dizolvate la putin timp dupa ce peninsula a fost anexata de catre Rusia.