Consiliul Concurentei a declansat o investigatie asupra modului in care Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a vandut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competitiei Liga I. Investigatia a fost declansata in urma unei plangeri, anunta un comunicat al institutiei.

Gino IorgulescuFoto: AGERPRES

Reamintim ca LPF a vandut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfasoara in cadrul competitiei Liga I catre compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioada de 5 ani, iar compania a decis sa le valorifice prin intermediul a doua posturi de televiziune in regim "cu plata". Investigatia nu vizeaza modalitatea in care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifica aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF, anunta COnsiliul Concurentei.

Conciliul Concurentei a mai avut in trecut o investigatie similara, privind vanzarea de catre LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada 2008-2011 catre Consortiul format din SC TV Antena 1 SA si SC RCS&RDS SA. Investigatia s-a finalizat in 2011 prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF.

Citeste si RCS&RDS anunta ca s-a plans la Consiliul Concurentei impotriva LPF, pe marginea drepturilor pentru Liga 1