In drumul spre grupele Champions League, Steaua este nevoita sa treaca prin Kazakhstan, campioana Romaniei urmand sa se dueleze cu FC Aktobe (turul trei preliminar, mansa tur). Meciul va incepe la ora 18:00, urmand sa fie in direct pe Digisport 1 si LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipe probabile:

Aktobe: Sidelnikov - Miroshnichenko, Arzumanian, Muldarov, Anderson Mineiro - Tsarikaev - Korobkin, Neco, Pizzelli, Hairullin - Antonov. Antrenor: Vladimir Gazzaev

Steaua: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita, Filip - Adi Popa, Sanmartean, Tanase - Chipciu. Antrenor: Costel Galca.

Arbitru: Huseyin Gocek. Asistenti: Mustafa Eyisoy, Orkun Aktas (toti din Turcia)

  • Aktobe a castigat de cinci ori titlul in Kazahstan intre 2005 si 2014.
  • Echipa a participat in ultimele opt sezoane in cupele europene si, luand in considerare si sezonul curent, a jucat 38 de meciuri din care s-a impus in 15.
  • Cel mai bun rezultat a fost in august 2010 cand Aktobe a invins o fosta campioana a Olandei, AZ Alkmaar cu 2-1 in retur, dupa ce in tur pierduse cu 2-0.
  • Aktobe a aratat ca este in forma - a eliminat fara drept de apel pe Dinamo Tbilisi (3-0 la Aktobe, 1-0 in Georgia).
  • Conform Transfermarkt, cel mai valoros jucator al celor de la Aktobe este ucraineanul Antonov (1,58 milioane euro), brazilianul Pizzelli (1,32 milioane euro) si Neco, tot brazilian (880.000 euro). In lot mai sunt jucatori din tari precum Rusia, Trinidad-Tobago, Georgia sau Columbia.
  • Cei mai bine cotati jucatori ai Stelei sunt Gardos si Chipiciu - 4 milioane euro, urmeaza Tanase (3 milioane), Keseru si Varela (2,5 milioane euro).