Cei opt oameni din fotbal condamnati definitiv in dosarul "Transferurilor" au epuizat caile nationale de atac, dupa ce Inalta Curte a respins, vineri, definitiv cererile acestora de recurs in casatie, aceasta fiind ultima cale nationala de atac din acest proces, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Inculpatii din Dosarul Transferurilor in fotbalFoto: Colaj foto

Fratii Ioan si Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu si Mihai Stoica au depus, la Curtea de Apel Bucuresti, recursuri in casatie, prin care au cerut sa se constate daca pedepsele din dosarul transferurilor de jucatori au fost in conformitate cu legea.

Potrivit prevederilor legale, rolul recursului in casatie este de a cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sa stabileasca daca hotararea atacata este in conformitate cu regulile de drept aplicabile.

ICCJ a respins, vineri, definitiv cererile acestora.

"Respinge, ca inadmisibile, cererile de recurs in casatie formulate de inculpatii Popescu Gheorghe, Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Borcea Cristian, Becali Ioan, Becali Victor si Netoiu Gheorghe impotriva deciziei nr.222 din 04 martie 2014 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a penala. Respinge cererile de suspendare a executarii deciziei penale atacate formulate de inculpatii Popescu Gheorghe, Netoiu Gheorghe si Stoica Mihai. Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata de inculpatul Copos Gheorghe, pe care si-a insusit-o si inculpatul Stoica Mihai. Obliga recurentii inculpati la plata sumei de cate 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat", se arata in incheiere.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax ca, prin respingerea cererilor de recurs in casatie a celor opt oameni de fotbal, acest caz este inchis definitiv, pentru ca s-au epuizat toate caile nationale de atac.

Sursele mentioneaza ca inculpatii mai au posibilitatea introducerii unei cereri de revizuire, dar ca, de vreme ce nu au facut-o pana la acest moment, inseamna ca nu au probe suficiente pentru aceasta.

Fratii Ioan si Victor Becali, Mihai Stoica si Cristi Borcea au mai incercat sa anuleze decizia luata de CAB in dosarul transferurilor de jucatori, depunand contestatii in anulare. Singurul caruia i-a fost admisa, in principiu, contestatia a fost Mihai Stoica, in cazul celorlalti trei aceasta fiind respinsa ca inadmisibila.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la cate sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, iar pe Gigi Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare

Mihai Stoica, George Copos si Gheorghe Popescu sunt incarcerati la Penitenciarul Rahova, Jean Padureanu este la Spitalul Penitenciarului Jilava, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali sunt la Penitenciarul Poarta Alba, iar Gigi Netoiu, la Penitenciarul Craiova.