Dunga este noul selectioner al echipei Braziliei, pe care mai antrenat-o intre 2006 si 2010, ca jucator el fiind campion mondial cu Selecao in 1994, anunta Reuters, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dunga, in varsta de 50 de ani, pe numele sau adevarat Carlos Bledorn Verri, a fost prezentat marti intr-o conferinta de presa la sediul federatiei braziliene (CBF). In primul sau mandat de selectioner, el a castigat in 2007 Copa America, iar in 2009 Cupa Confederatiilor. El a fost demis de CBF dupa infrangerea cu Olanda in sferturile de finala ale Cupei Mondiale 2010.

Presa se astepta inca de saptamana trecuta ca federatia sa anunte marti noul selectioner, dupa ce Luiz Felipe Scolari a demisionat in urma rezultatelor nesatisfacatoare de la Mondialul 2014, gazduit chiar de Brazilia. Selecao a fost umilita de Germania in semifinale (1-7), apoi a pierdut si finala mica, in fata Olandei (0-3).

Scolari a adus Braziliei ultimul titlu mondial, in 2002.

Dunga a pregatit-o ultima oara pe Internacional, echipa al carei jucator a fost, el fiind demis in octombrie dupa o serie de patru esecuri in campionat, ce au lasat formatia la mijlocul clasamentului. In Europa, el a evoluat la Pisa, Fiorentina, Pescara si Stuttgart.

Ca selectioner al Braziliei, bilantul sau este de 42 de victorii, 12 egaluri si 6 infrangeri.