Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat, luni, intr-un interviu acordat ziarului Segodnya, ca jucatorii care au plecat de la echipa de teama situatiei tensionate au refuzat sa revina in Ucraina la sfaturile impresarilor.

"Este necesar sa explic ce s-a intamplat. Nu a fost dorinta jucatorilor, ci munca agentilor. Cu cateva ore inaintea meciului cu Olympique Lyon a aparut Kia (n.r. - impresarul britanic de origine iraniana Kia Zhoorabkhian. Si dupa meci, la doua noaptea, i-a luat pe jucatori. Pe cei foarte talentati: Teixeira, Douglas, Fred. Ceilalti nu sunt atat de importanti. A incercat sa faca la fel cu Adriano, Ilsinho, Marlos si Taison. Dar ei au refuzat. Scopul lui este sa-i faca pe jucatori liberi de contract si sa castige bani. Asta e gresit. Asta e alibiul lui. Vrea sa se foloseasca de situatia din tara si sa ia jucatorii liberi. Dar ei au contracte. Ferreyra are un alt impresar. Dar si el incearca sa profite de situatie. Desi am spus-o: ne vom antrena si juca la Harkov si ne vom intoarce la Donetk cand lucrurile vor deveni mai bune ", a spus Lucescu, informeaza shakhtar.com, citat de agentia Mediafax.

Mircea Lucescu il acuza pe Kia Zhoorabkhian de actiuni de tip mafiot. "Vom vedea daca jucatorii vor reveni. Noi am avut deja o problema asemanatoare cu Ilsinho dupa ce am castigat Cupa UEFA. Dupa ce a plecat de la Sahtior, el a jucat pentru niste amatori in a patra divizie braziliana. Apoi, TAS a decis ca el este dator clubului cu patru milioane de euro. Dupa aceea, el si-a cerut scuze si a spus ca si-ar dori sa revina, iar acum este un jucator foarte bun. Acest Kia este un mafiot. El va face la fel si cu Bernard", a completat Lucescu.

Intrebat cum va evolua Sahtior in Supercupa Ucrainei contra echipei Dinamo Kiev, Lucescu a raspuns: "Este o situatie foarte neplacuta, pentru ca totul s-a intamplat in ultimul moment. Dupa meciul cu Lyon, jucatorii dadeau interviuri si spuneau ca totul este ok, ca se vor intoarce in tara si vor munci. Dar apoi, la hotel, s-a intamplat altceva. Acest agent este membru al Mafiei. Si el si Junior Mendoza. Ar trebui sa ne adresam FIFA si UEFA".