Capitanul campioanei mondiale Germania, Philipp Lahm, in varsta de 30 de ani, a decis sa se retraga din nationala tarii sale, a declarat, vineri, agentul jucatorului pentru agentia SDI, filial a AFP, confirmand o informatie publicata de bild.de.

Philipp LahmFoto: fifa.com

Acest anunt neasteptat are efecte imediate, la mai putin de o saptamana de la victoria Germaniei in fata Argentinei in finala Cupei Mondiale 2014.

"Este momentul potrivit pentru mine" dupa acest titlu, a declarat fundasul lateral dreapta prin intermediul agentului say Roman Grill.

Lahm, care numara 113 selectii la echipa nationala, pentru care a inscris cinci goluri, a subliniat ca paraseste echipa nationala "in deplina armonie" cu Federatia germana de fotbal (DFB).

Decizia sa de a-si incheia cariera internationala era luata in considerare inca din sezonul trecut. "Am hotarat ca Mondialul din Brazilia sa fie pentru mine ultimul turneu", a spus Lahm prin intermediul agentului sau.

Philipp Lahm era considerat liderul de necontestat al selectionatei germane si unul din favoritii selectionerului Joachim Loew pe teren. El isi va continua cariera la Bayern Munchen, cel mai titrat club din Germania, cu care mai are contract pana in 2018.