Mesut Ozil a castigat in Brazilia titlul mondial alaturi de nationala Germaniei (1-0 in finala cu Argentina), iar prima pe care a primit-o pentru acest obiectiv a fost de aproximativ 300.000 de euro. Mijlocasul celor de la Arsenal a donat intreaga suma unor copii din Brazilia care au nevoie de operatie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inainte de startul competitiei, Ozil a declarat ca daca Germania va castiga titlul mondial va dona suma pentru obiectiv catre 11 copii care au nevoie de operatie.

Fotbalistul s-a razgandit insa si a anuntat pe contul personal de Facebook ca nu mai putin de 23 de copii (exact cati jucatori are in lot o echipa care participa la CM) vor beneficia de ajutorul sau.

"Inainte de startul competitiei, am promis ca voi ajuta 11 copii bolnavi. Dar, dupa victoria noastra, nu ma voi rezuma doar la o echipa, ci la un lot intreg, de 23. Aceasta este modalitatea mea personala de a multumi pentru ospitalitatea poporului brazilian", a precizat Mesut Ozil pe Facebook.

Nici Lionel Messi si Javier Mascherano nu s-au lasat mai prejos, acestia donand aproximativ 135.000 de euro catre un spital din Buenos Aires.