Mai multe incidente, soldate cu 55 de raniti, au avut loc la Buenos Aires dupa infrangerea suferita de nationala Argentinei in finala Cupei Mondiale, politia fiind nevoita sa foloseasca gaze lacrimogene si gloante de cauciuc pentru a calma spiritele, informeaza cotidianul Ole, citat de Mediafax.

Violente in Buenos AiresFoto: Captura Youtube.com

Potrivit sursei citate, incidentele au avut loc in zona obeliscului din capitala Argentinei. Dintre cei 55 de raniti, 15 sunt politisti. Fortele de ordine au retinut peste 80 de persoane.

Agentia France Presse noteaza ca in ciuda infrangerii din finala Cupei Mondiale, zeci de mii de fani au mers, agitand steaguri in culorile nationale, catre obeliscul din Buenos Aires, loc obisnuit de sarbatoare pentru argentinieni. Multi dintre ei au folosit focurile de artificii, tobele si petardele pe care le aveau pregatite pentru un triumf la CM, sarbatorind totusi clasarea pe locul doi. Altii, consternati, mergeau pe strazile din centrul orasului cu capul plecat. Dupa mai multe ore, situatia a degenerat, zeci de suporteri fanatici incepand sa arunce cu pietre si cu alte obiecte catre fortele de ordine.

Acestea au reactionat in forta, folosind si tunuri de apa. Zeci de huligani au distrus vitrinele din zona si au incendiat pubele.

Televiziunile din Argentina au prezentat imagini in care se vedeau persoane plecand cu diverse obiecte furate, intre care si mese si scaune de la un restaurant.

Reprezentativa Argentinei a fost invinsa de Germania in finala Cupei Mondiale, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, cu scorul de 1-0 dupa prelungiri.