"Portocala Mecanica" a invins sambata Brazilia in finala mica a Campionatului Mondial de Fotbal in capitala tarii gazda, Brasilia, cu scorul 3-0. Selectionerul Olandei, Louis van Gaal, a declarat, sambata, ca este extrem de mandru ca echipa sa a incheiat Cupa Mondiala neinvinsa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In trei zile a trebuit sa trecem peste deceptia eliminarii cu Argentina. Plecam cu un dezavantaj in fata tarii gazda, care a dispus de o zi suplimentara pentru a se pregati. Voiam locul trei si am reusit sa-l obtinem. Am marcat 15 goluri in sapte meciuri. Putem considera ca turneul nostru final a fost foarte reusit. Sunt mandru de jucatorii mei si de staff-ul meu. Meritam mai mult. Visul meu era sa devin campion mondial. Si era posibil. E frustrant cum am fost eliminati in semifinale. Suntem pe locul trei, avem medalii si am incheiat cu victorie. Echipa a fost extraordinara. Jucatorii au fost solidari si mi-au facut munca mai usoara", a declarat Van Gaal, potrivit Mediafax.

Van Gaal a felicitat Brazilia pentru organizarea Cupei Mondiale, subliniind ca brazilienii sunt foarte simpatici: "Bravo, Brazilia. Bravo, FIFA. Brazilienii sunt foarte simpatici, chiar daca nu am avut mult de-a face cu ei, pentru ca treaba jucatorilor este sa manance, sa doarma si sa se antreneze. A fost primul meu Mondial. Si mi-am indeplinit un vis".

Vezi aici clipul cu rezumatul partidei de sambata

Reprezentativa Olandei a invins, sambata, la Brasilia, cu scorul de 3-0 (2-0), selectionata Braziliei, si a incheiat pe locul trei la turneul final al Cupei Mondiale.

Golurile au fost marcate de Robin van Persie '3 (penalti), Daley Blind '17 si Georginio Wijnaldum '90.