"Cosmarul continua", a scris presa braziliana dupa calificarea marii rivale Argentina in finala Cupei Mondiale, a doua zi de la eliminarea Braziliei de la competitia pe care o gazduieste, informeaza Mediafax.

CM 2014, BraziliaFoto: fifa.com

"Cosmarul continua! Argentina invinge Olanda la penaltiuri si merge in finala. Dupa durerea braziliana, bucuria rivalilor. Argentina este in finala Cupei Mondiale si poate lua titlul pe Maracana. Pe langa faptul ca nu mai pot visa la un al saselea titlu mondial, brazilienii vor trebuie sa traiasca posibilitatea reala ca principala rivala sa castige titlul in templul fotbalului", a titrat cotidianul Rio O'Dia.

Sub titlul "Somos Todos Alemanha! (n.r. Toti suntem germani!"), site-ul cotidianului sportiv Lance! scrie: "Cosmarul german trait de milioane de brazilieni ar putea trece in plan secund duminica pentru ca Argentina este in finala Cupei Mondiale din Brazilia!".

"Maracana, la fel ca in 1950, va fi locul deciziei. Lumea va avea calaul german al Braziliei drept campioana sau o selecţionata alb-albastra", scrie si site-ul UOL, facand referindu-se si la echipa Uruguayului, care a privat Brazilia de titlul mondial in urma cu 64 de ani.

Reprezentativa Argentinei s-a calificat in finala Cupei Mondiale, dupa ce a invins, miercuri, la Sao Paulo, cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, selecţionata Olandei, in semifinalele competiţiei.

La finalul celor 90 de minute de joc si a celor doua reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru Argentina au transformat Messi, Garay, Aguero si Maxi Rodriguez. Pentru Olanda au inscris Robben si Kuyt, in timp ce Vlaar si Sneijder au ratat.

In finala Cupei Mondiale, Argentina va intalni Germania, iar Olanda va juca pentru locul trei in compania Braziliei.