Politia braziliana a anuntat, luni, arestarea lui Ray Whelan, director la Match Hospitality, furnizor exclusiv FIFA, suspectat de a fi seful retelei de revanzare ilegala de bilete la meciurile de la Cupa Mondiala din Brazilia, informeaza Mediafax.

CM 2014, BraziliaFoto: fifa.com

"Ray Whelan, director la Match Hospitality, a fost arestat la Copacabana Palace (n.r. - un hotel de lux din Rio de Janeiro unde sunt cazati angajatii FIFA pe timpul Cupei Mondiale)", a declarat, pentru AFP, purtatorul de cuvant al politiei civile braziliene.

Match Hospitality este furnizor exclusiv FIFA a biletelor VIP returnate la Cupa Mondiala, care includ pe langa tichetele de acces in stadion, biletele de avion si cazare la hoteluri de lux.

Justitia din Rio de Janeiro a decis plasarea in detentie provizorie a lui Ray Whelan, dar nu a precizat nationalitatea acestuia.

Politia braziliana a destructurat saptamana trecuta aceasta retea de revanzare ilegala de bilete si a arestat 11 prezumtivi membri la Sao Paulo si Rio de Janeiro, printre care si franco-algerianul Mohamadou Lamine Fofana, care a fost banuit initial ca este seful organizatiei.

Politia din Brazilia a facut aceste arestari dupa ce a ascultat convorbirile dintre Mohamadou Lamine Fofana si Ray Whelan.

Conform AFP, reteaua era activa din 2002 si a vandut aproximativ 1.000 de bilete pe meci la un pret de baza de 1.000 de euro.

Match Hospitality nu este o filiala a FIFA, dar are strânse legaturi cu forul mondial si a primit exclusitiviate pentru serviciile de ospitalitate la turneele finale ale Cupei Mondiale din 2018 - Rusia si 2002 - Qatar.

Societatea Match Hospitality are mai multi actionari, printre care si firma Infront Sports and Media cu sediul in Elvetia si condusa de Philippe Blatter, nepotul presedintelui FIFA, Joseph Blatter.