Dorinel Munteanu este de parere ca ar fi un dezastru ca nationala Romaniei sa nu se califice la Euro 2016. "Tinand cont de grupa in care ne aflam, ar fi culmea sa nu nu ajungem la turneul final", a declarat fostul international roman. Tricolorii se afla in aceeasi grupa cu Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord si Insulelor Feroe.

Dorinel MunteanuFoto: HotNews / DP

"Tinand cont de grupa in care ne aflam, ar fi culmea sa nu ne calificam. Nu pot sa imi imaginez ca nu ne vom califica. Fiecare component al echipei nationale, fiecare persoana din conducere, intreg fotbalul romanesc trebuie sa se gandeasca la calificare. Daca nici acum nu am merge la un turneu final, ar fi un dezastru. Nu pot spune ca pana acum a fost mai bine, dar totusi... nici nu vreau sa ma gandesc", a declarat Dorinel Munteanu pentru frf.ro.

Despre CM din Brazilia

"Tinand cont ca am jucat in Germania, am ramas atasat de aceasta tara si de nationala ei. Mi-ar placea sa castige trofeul. Am urmarit si eu jocurile de la Mondial si cred ca finala se va disputa intre o echipa europeana si una sud-americana" - Dorinel Munteanu.

Romania face parte din Grupa F in preliminariile pentru Europeanul din 2016, alaturi de Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord si Insulelor Feroe.

Primele doua echipe din cele noua grupe se vor califica la turneul final, la fel si formatia cel mai bine clasata pe locul trei, luand in considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 si 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor sustine meciuri de baraj in noiembrie 2015, pentru cele patru locuri ramase, conform Mediafax.