Tim Krul a fost introdus de Louis Van Gaal pe teren in minutul 120, ultimul al prelungirilor. Mutarea a avut menirea sa surprinda pe multa lume, insa s-a dovedit a fi pana la urma cartea castigatoare. Portarul Krul a parat doua penaltiuri si a dus Olanda in semifinalele CM de Fotbal (4-3 cu Costa Rica).

Tim KrulFoto: fifa.com

"Stiam ca daca sunt lovituri de departajare, exista sanse sa intru in joc. Deci, m-am pregatit. Mi-am indeplinit un vis si mi-am calificat tara in semifinalele CM. Dar Jasper Cillessen (n.r. - celalalt portar) a fost eroic in ultimele minute si fara el nu am fi ajuns la lovituri de departajare. Plec de multe ori pe coltul bun pentru ca pur si simplu astept ultimul moment pana sa aleg", a declarat Tim Krul, citat de Mediafax.

Reprezentativa Olandei s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale, in urma victoriei de la Salvador, din meciul cu selectionata statului Costa Rica, scor 4-3, dupa executarea loviturilor de departajare.

Dupa cele 90 de minute de joc si cele doua reprize de prelungiri, scorul a fost egal 0-0. La loviturile de departajare pentru Olanda au marcat Van Persie, Robben, Sneijder si Kuyt.

Pentru Costa Rica au transformat Borges, Gonzalez si Bolanos, in timp ce Ruiz si Umana au ratat.