Jose Mujica, presedintele Uruguayului, a declarat ca FIFA este "o banda de fii de catele", dupa ce atacantul Luis Suarez a fost suspendat de forul mondial pentru ca l-a muscat de umar pe fundasul italian Giorgio Chiellini.

HotNews.roFoto: Hotnews

"FIFA este o banda de fii de catele. Ei ar trebui sa dea unele decizii, dar nu sa impuna sanctiuni fasciste ", a spus Mujica intr-un interviu acordat postului public, cu referire la suspendarea atacantului uruguayan Luis Suarez.

Joi, Comisia de Disciplina de FIFA l-a suspendat pe Suarez pentru noua meciuri, atacantul primind si o interdictie de patru luni din orice activitate legata de fotbal, dupa ce l-a muscat de umar pe fundasul italian Giorgio Chiellini la un meci din grupa D de la Cupa Mondiala.

Potrivit raportului Comisiei, "infractiunea a fost comisa direct asupra unui adversar fara sa fie lupta pentru balon, si a fost facuta intr-o maniera deliberata, intentionat si fara sa fie provocat".

Raportul adauga ca a existat "intentia de a provoca o accidentare fizica unui rival printr-o muscatura, lucru ce nu are nicio legatura cu fotbalul si încalca principiile fair-play-ului si eticii sportive".

Suarez nu va avea acces in stadioane in perioada suspendarii si va trebui sa achite o amenda de 100.000 de franci elvetieni.

Uruguayul, fara Luis Suarez, a fost eliminata de la Cupa Mondiala, fiind învinsa în optimile de finala, cu scorul de 2-0, de Columbia.