Fotbalistul italian Giorgio Chiellini, cel pe care l-a muscat Luis Suarez, a declarat ca suspendarea primita de acesta de la FIFA este “exgerata” si spune ca nu este suparat pe atacantul uruguayan, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suarez a primit o pedeapsa record pentru un Campionat Mondial de la FIFA dupa ce l-a muscat de umar pe Giorgio Chiellini in meciul Italia-Uruguay din Grupa D desfasurat marti: suspendare de noua partide de la echipa nationala a Uruguayului si cu patru luni din orice activitate fotbalistica.

Suarez va rata astfel primele doua luni de Premier League pentru Liverpool si este foarte probabil sa nu mai joace pentru nationala sa niciun meci pana in 2016.

Ce spune Chiellini (jucator la Juventus), intr-o declaratie publicata pe site-ul sau:

“In mine nu exista niciun sentiment de bucurie, razbunare sau manie fata de Suarez pentru un incident care a avut loc pe teren si gata.

Raman doar supararea si dezamagirea legata de meci (Italia a fost eliminata - n.r.). In acest moment gandurile mele se indreapta catre Luis si familia sa, pentru ca urmeaza o perioada foarte grea pentru ei.

Mereu am considerat fara echivoc interventiile disciplinare de forurile competente, insa in acelasi timp cred ca formula propusa este exagerata.

Sper sincer ca va fi lasat, cel putin, sa stea aproape de colegii de echipa in timpul meciurile pentru ca o astfel de suspendare il poate indeparta foarte mult pe un jucator”.

Uruguay a castigat partida cu Italia, scor 1-0, si urmeaza sa joace contra Columbiei in optimile Campionatului Mondial din Brazilia, sambata.