Liderul galeriei echipei de fotbal Dinamo Bucuresti, Mihnea Ionescu, a fost arestat, joi, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce vindea unei persoane aproape 40 de grame de canabis, pentru suma de 1.250 de lei, potrivit unor surse judiciare citate de agentia Mediafax.

Conform surselor citate, Mihnea Ionescu era monitorizat de anchetatori, dupa ce, in legatura cu acesta, au aparut informatii legate de faptul ca vindea droguri membrilor galeriei. Anchetatorii au identificat, in acest sens, peste 25 de persoane care au cumparat canabis de la acesta.

Pe parcursul investigatiilor, anchetatorii au stabilit ca Ionescu, zis "Profesorul", cumpara drogurile de la un barbat care aducea marfa en-gros din Olanda, dupa care le portiona si le vindea cu sume cuprinse intre 50 si 60 de lei gramul.

Sursele citate au precizat ca Mihnea Ionescu spunea clientilor ca este ofiter antidrog sub acoperire.

Acesta a fost prins in flagrant pe strada Nicolae Titulescu in timp ce, impreuna cu un complice, Alecsandru Aurelian Trandafir, la randul sau membru important al galeriei dinamoviste, videa unei persoane 39,78 grame de canabis pentru suma de 1.250 de lei.

Ionescu si Trandafir au fost prezentati magistratilor Tribunalului Bucuresti care au emis pe numele acestora mandate de arestare pentru 30 de zile.

"In fapt, fata de inculpat exista suspiciunea rezonabila ca in data de 25.06.2014 a vandut unei persoane 39,78 de grame de canabis si a detinut, pentru consum propriu si vanzare, cantitatea neta de 38,98 grame de canabis precum si o hartie ce continea cantitatea neta de 4,33 grame de canabis. Totodata el a fost depistat si in data de 17.04.2014 detinand asupra sa cantitatea neta de 0,95 grame de canabis", se arata intr-un comunicat emis de DIICOT.

Mihnea Ionescu a fost ridicat si la data de 18 aprilie, inaintea meciului Dinamo-Steaua, dupa ce asupra sa au fost gasite droguri. Acesta a fost surprins, inaintea meciului din mansa secunda a semifinalelor Cupei Romaniei - Timisoreana, la intrarea pe Arena Nationala din strada Pierre de Coubertin, cand vindea fulare cu mesaje obscene la adresa formatiei Steaua.

"La controlul corporal, jandarmii au gasit asupra sa aproximativ doua grame de substante halucinogene. Liderul galeriei dinamoviste a fost predat la Biroul de Combatere a Crimei Organizate pentru continuarea cercetarilor", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.