Luis Suarez (27 de ani) a fost pedepsit, joi, de FIFA cu o suspendare de noua partide de la echipa nationala a Uruguayului si cu patru luni din orice activitate fotbalistica, informeaza Reuters. Masura forului international a venit dupa ce Suarez l-a muscat pe Giorgio Chiellini in timpul partidei dintre Uruguay si Italia (1-0), de la CM de Fotbal din Brazilia.

Luis SuarezFoto: fifa.com

"Un asemenea gest nu poate fi tolerat de FIFA in general, insa cu atat mai mult la un Campionat Mondial, acolo unde milioane de oameni privesc competitia. Hotararea FIFA va intra imediat in vigoare", a declarat Claudio Sulser, purtator de cuvant FIFA, intr-un comunicat de presa.

Suarez nu va avea acces in stadioane pe perioada suspendarii, iar in plus va primi si o amenda de 111.000 de dolari.

Cu zece minute inainte de finalul partidei Uruguay - Italia (1-0), la un duel in careul peninsularilor, Luis Suarez l-a muscat de umar pe Giorgio Chiellini. Centralul nu a sesizat insa infractiunea, iar Suarez nu a fost avertizat.

A mai muscat de-a lungul carierei

Cariera lui Luis Suarez a fost marcata de mai multe scandaluri si controverse. In 2010, cand juca pentru Ajax Amsterdam, a fost suspendat sapte etape dupa ce a muscat un jucator de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal. Si-a castigat atunci porecla de "Canibalul din Ajax".

De la sosirea la Liverpool, in 2012, a primit doua pedepse dure: 9 meciuri suspendare pentru insulte rasiste la adresa lui Patrice Evra (Manchester United) si alte zece etape pentru faptul ca si-a muscat un adversar de mana (Branislav Ivanovic, Chelsea).