Luis Suarez risca o suspendare de doi ani din partea FIFA dupa ce l-a muscat pe Giorgio Chiellini, fundasul Italiei. Chestionat in legatura cu acest incident, atacantul Uruguayului a precizat: "M-am sprijinit de umarul lui". Ramane de vazut cat il va tine departe de teren faptul ca "s-a sprijinit de umarul" lui Chiellini.

Luis SuarezFoto: fifa.com

"Sunt situatii care se intampla pe teren. Am fost unul langa celalalt in suprafata de pedeapsa, m-am sprijinit de umarul lui, si bine, si eu am fost lovit la ochi, dar astfel de lucruri se intampla pe teren si nu trebuie sa le dam prea multa importanta", a declarat Luis Suarez la postul Canal 10, citat de Digisport.

FIFA a deschis o procedura disciplinara impotriva lui Suarez

"FIFA a deschis o procedura disciplinara impotriva lui Luis Suarez. Comisia FIFA este responsabila pentru gesturi care au scapat arbitrilor in timpul meciurilor. Vom lua materiale video, declaratii si raportul arbitrilor si observatorilor pentru a oferi o decizie. Suarez si Federatia din Uruguay trebuie sa prezinte pozitia oficiala pana pe 25 iunie", spun oficialii FIFA intr-un comunicat.

"M-a muscat, e limpede, am inca urma", a declarat Chiellini la televiziunea Rai, dupa meci. "Arbitrul trebuia sa fluiere si sa ii dea cartonasul rosu, si pentru ca a simulat", a adaugat aparatorul italian.

A mai muscat de-a lungul carierei

Cariera lui Luis Suarez a fost marcata de mai multe scandaluri si controverse. In 2010, cand juca pentru Ajax Amsterdam, a fost suspendat sapte etape dupa ce a muscat un jucator de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal. Si-a castigat atunci porecla de "Canibalul din Ajax".

De la sosirea la Liverpool, in 2012, a primit doua pedepse dure: 9 meciuri suspendare pentru insulte rasiste la adresa lui Patrice Evra (Manchester United) si alte zece etape pentru faptul ca si-a muscat un adversar de mana (Branislav Ivanovic, Chelsea).

Vezi aici momentul in care Suarez il musca pe Chiellini: