Calificarea Uruguayului in optimile de finala ale Cupei Mondiale de Fotbal dupa victoria in fata Italiei a fost umbrita de un incident mai putin placut: vedeta uruguayana Luis Suarez a recidivat si si-a muscat un adversar de umar, scrie AFP.

Uruguayul risca astfel sa joace impotriva Columbiei fara golgheterul sau Luis Suarez care l-a muscat pe aparatorul italian Chiellini spre finalul meciului. Gestul sau a scapat de privirile arbitrului dar nu si de cele ale camerelor de luat vederi.

Fotbalistul risca acum mai multe etape de suspendare in cazul in care Comisia de disciplina a FIFA se sesizeaza.

"M-a muscat, e limpede, am inca urma", a declarat Chiellini la televiziunea Rai, dupa meci. "Arbitrul trebuia sa fluiere si sa ii dea cartonasul rosu, si pentru ca a simulat", a adaugat aparatorul italian.

Comisia de disciplina a FIFA se poate sesiza pe baza imaginilor prezentate de televiziuni, iar pedeapsa este la discretia sa.

Cariera sa a fost marcata de mai multe scandaluri si controverse.

In 2010, cand juca pentru Ajax Amsterdam, a fost suspendat sapte etape dupa ce a muscat un jucator de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal. Si-a castigat atunci porecla de "Canibalul din Ajax".

De la sosirea la Liverpool, in 2012, a primit doua pedepse dure: 9 meciuri suspendare pentru insulte rasiste la adresa lui Patrice Evra (Manchester United) si alte zece etape pentru faptul ca si-a muscat un adversar de mana (Branislav Ivanovic, Chelsea).

Un cazier care ar putea sa nu-l ajute in fata Comisiei de disciplina a FIFA.