Japonezii nu concepeau inainte de fluierul de start decat victoria si asa au tratat toate cele 90 de minute. Misiunea niponilor parea sa devina mai usoara cand Konstantinos Katsouranis a fost eliminat in minutul 37 pentru doua cartonase galbene.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Din acest moment al jocului, elenii nu si-au mai propus nimic altceva decat o aparare disperata pentru un egal care sa le ofere sanse matematice de calificare.

Japonezii au atacat in valuri, au alergat in 90 de minute cat elenii in ambele meciuri, dar imprecizia in fata portii si lipsa de calitate a atacantilor au facut ca tabela sa ramana nemodificata, 0-0. Un egal care pastreaza ambele echipe in carti pentru locul doi care le permite iesirea din grupe.

Pentru asta insa, Grecia va trebui sa invinga Coasta de Fildes iar Japonia sa piarda sau sa faca egal cu Columbia, postura care o avantajeaza fata de programul niponilor. Japonia va trebui sa invinga liderul grupei si sa stea la jocul rezultatelor si al golaverajului.

Grecia da insa tot mai mult impresia unei echipe imbatranite si lente incapabila sa se ridice la nivelul unei grupe considerate printre cele mai slabe de la acest Mondial. Ramane astfel in inima tuturor microbistilor romani intrebarea daca grecii au jucat la un cu totul alt nivel barajul cu Romania sau elevii lui Piturca nu au valoare pentru a fi prezenti la un Campionat Mondial?!

Statistica partidei arata o posesie zdrobitoare pentru japonezi, 68%-32%, insa suturile la poarta (6-4) sau suturile pe poarta (5-4) indica un echilibru care nu a existat in realitate pe teren.

Echipa nationala a Columbiei a invins joi, cu scorul de 2-1 (0-0), reprezentativa Coastei de Fildes, intr-un meci din etapa a doua a grupei C de la Cupa Mondiala din Brasilia.

Golurile columbienilor au fost marcate de James Rodriguez '64 si Quintero '70, in timp ce pentru ivorieni a inscris Gervinho, in minutul 74.

Grupa C

1. Columbia 2 meciuri si 6 puncte +4 la golaveraj

2. Coasta de Fildes 2 meciuri si 3 puncte 0 golaveraj

3 Japonia 2 meciuri si 1 punct -1 golaveraj

4. Grecia 2 meciuri si 1 punct -3 golaveraj

S-au jucat:

Columbia-Grecia 3-0

Coasta de Fildes-Japonia 2-1

Columbia-Coasta de Fildes 2-1

Grecia-Japonia 0-0

Ultimele meciuri ale grupei vor fi Columbia-Japonia si Coasta de Fildes - Grecia