Cancelarul german Angela Merkel s-a deplasat la vestiare dupa partida castigata de Germania cu 4-0 in fata Portugaliei, felicitandu-i pe elevii lui Joachim Loew pentru debutul victorios la Cupa Mondiala de fotbal editia 2014.

"Cancelarul ne-a vizitat si a tinut un scurt discurs echipei. A spus ca i-a facut placere ne vada cum castigam, dupa ce a facut o calatorie atat de lunga. Echipa a fost fericita. Cred ca este minunat faptul ca doamna Merkel s-a deplasat pana aici. Suntem mereu bucurosi atunci cand vine la vestiare", a declarat Loew dupa jocul cu lusitanii, scrie Agerpres.

Angela Merkel a urmarit partida Germania - Portugalia alaturi de presedintele FIFA, Joseph Blatter, si de conducatorul Federatiei germane de fotbal, Wolfgang Niersbach.

"Am fost cu adevarat fericiti sa ne intalnim cu cancelarul Angela Merkel. Am facut o fotografie impreuna si ne-a spus ca va reveni pentru finala", a dezvaluit atacantul Lukas Podolski la finalul partidei de la Salvador de Bahia.

Echipa Germaniei a surclasat selectionata Portugaliei prin tripla lui Thomas Mueller (min.11 din penalty, min.45+1 si min.78) si reusita lui Mats Hummels (min.32).