Germania a debutat in forta la mondialul brazilian cu o victorie categorica, 4-0, in fata Portugaliei lui Cristian Ronaldo. Deloc afectati de umiditatea sufocanta, nemtii au inscris de patru ori prin Thomas Muller (hat-trick) si Mats Hummels, beneficiind si de eliminarea fundasului portughez Pepe. Germanii au controlat tactic partida, cu un mijloc briliant, si l-au neutralizat complet pe Cristiano Ronaldo. Urmariti din tribune de Angela Merkel, elevii lui Joachim Low au crescut media de goluri a unui campionat mondial extrem de spectaculos.

Prima pagina din Bild: Ronaldo, te-am ras!Foto: Captura Bild

Germania a dominat prima repriza a partidei cu Portugaliei, Muller cu o dubla si Hummels stabilind un scor greu de anticipat la pauza. Ca dezastrul sa fie complet pentru lusitani, Pepe a fost eliminat in urma unei lovituri cu capul aplicate lui Muller. Nemtii nu se opresc niciodata, iar Muller si-a incheiat seara de vis cu un hattrick. In privinta evolutiei lui Cristiano Ronaldo, dam cuvantul cititorilor nostri: "miremauss: Se cauta portughez de 1.85 pe nume Cristiano Ronaldo; ultima oara a fost vazut aratandu-si muschii in Lisabona"

Statisticile meciului (sursa: UEFA):

  • Posesie: Germania - Portugalia: 54% - 46%
  • Atacuri periculoase: Germania - Portugalia: 42 - 38
  • Suturi: Germania - Portugalia: 13 - 14
  • Suturi pe poarta: Germania - Portugalia: 9 - 9
  • Pase reusite: Germania - Portugalia: 448 - 347
  • Omul meciului: Thomas Muller (Germania). A inscris 3 goluri si a determinat eliminarea lui Pepe
  • Dezamagirile meciului: Cristiano Ronaldo (Portugalia) - A fost practic inexistent pe teren. E drept ca si colegii l-au tratat mai degraba ca pe un adversar
  • Pepe: A reactionat violent fata de Muller, lovindu-l cu capul in frunte dupa ce tot el in faultase, si a fost eliminat pe buna dreptate.

Desfasurarea partidei LIVE TEXT:

FINAL DE MECI

90' Sut bun de la distanta al lui Cristiano, dar Neuer respinge fara probleme

87' Portugalia incearca sa fie mai ofensiva, dar fara succes. Ronaldo face "bicicleta" in banda, dar nu verticalizeaza nicio actiune. "Fara Ronaldo ii e greu Portugaliei" spune comentatorul TVR. Adevarul e ca portughezilor le lipsesc cel putin 5 jucatori.

  • Acum vad ca Joachim Low, antrenorul Germaniei, poarta o camasa bleumarin cu minecile suflecate. La precedentele turnee finale ne obisnuise cu o camasa alba cu minecile suflecate, dar se vede treaba ca a considerat ca albul i-a purtat ghinion.

78' GOOOL Germania. Seara de vis pentru Muller care reuseste hattrick-ul (stim definitia cu trei goluri marcate consecutiv, la o poarta sau doar cu capul etc. nu e cazul:). Schurrle suteaza din coltul stang al careului, portarul respinge, iar Muller indeplineste o simpal formalitate din interiorul careului mic.

74' Ocazie din nimic a portughezilor. Eder primeste o pasa in careu, preia spre poarta, un fundas german ataca mingea dar nu o atinge, iar portughezii cer penalti. Reluarea confirma circumstantele de lovitura de pedeapsa.

  • Ce ne scrie miremauss: Se cauta portughez de 1.85 pe nume Cristiano Ronaldo; ultima oara a fost vazut aratandu-si muschii in Lisabona" ;D

72' Hummels s-a accidentat si este inlocuit de Mustafi

70' Contraatac foarte rapid al nemtilor, Schurrle paseaza ideal in careu dar Gotze se complica, iar sutul este respins de portarul lusitan

68' Nani patrunde in careu in partea stanga si incearca fara succes un sut-centrare

60': Tabloidul Bild nu isi dezminte reputatia de cel mai caustic ziar german: pe homepage troneaza o fotografie cu Cristiano Ronaldo chel (Photoshop, evident), cu titlul "Ronaldo, te-am ras!". Vezi foto alaturat

57' Schimbare la Germania: Mesut Ozil e inlocuit de Andre Schurrle, in aplauzele Angelei Merkel. Cancelara e evident incintata de jocul nationalei

59' Lovitura libera pentru Portugalia. Ronaldo executa slab in zid.

57' Portugalia e groggy. Dupa inca o tesatura de pase, Muller ramine liber pe dreapta, dar centrarea lui covrig a respinsa in extremis de Coentrao din fata lui Muller. Cele trei goluri si eliminarea lui Pepe le-au inmuiat genunchii fotbalistilor lui Paulo Bento.

  • Germanii paseaza fara oprire de aproape 2 minute. Cine zice ca Tiki-taka a murit? Tiki-taka traieste, dar e jucata de nemti!

51' Contraatac periculos Germania, Muller incearca un lob peste portarul portughez, dar mingea trece putin peste bara.

46': A inceput repriza a doua, cu Portugalia in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Pepe. Ricardo Costa l-a inlocuit pe Miguel la Portugalia

  • Si comentariul zilei de la cititorul HotNews.ro demaGOGU: "Meciul e marcat de tensiunea politica a relatiei de subordonare creditor-debitor" :))

Mesaj postat pe contul de Facebook al Angelei Merkel de un fan brazilian: "Seja muito bem vinda ao nosso pais Angela Merkel!" (Fii binevenita in tara noastra, Angela Merkel - thanks Google Translate).

Lovitura care i-a adus eliminarea lui Pepe

Lovitura care i-a adus eliminarea lui Pepe

Foto: Facebook / FIFA

Final de prima repriza.

Citeva statistici (sursa: UEFA):

  • Posesie: Germania - Portugalia: 52% - 48%
  • Atacuri periculoase: Germania - Portugalia:17 - 12
  • Suturi: Germania - Portugalia:8 - 6
  • Suturi pe poarta: Germania - Portugalia:5 - 3
  • Pase reusite: Germania - Portugalia:191 - 169
  • Omul primei reprize: Thomas Muller (Germania). A inscris 2 goluri si a determinat eliminarea lui Pepe
  • Dezamagirea primei reprize: Cristiano Ronaldo (Portugalia). A fost practic inexistent pe teren. E drept ca si colegii l-au tratat mai degraba ca pe un adversar

Detaliu de atmosfera: colegii prinsi cu numirile la BNR si TVR, care trag cu coada ochiului la televizorul din redactie, intreaba daca joaca si Cristiano Ronaldo . Adevarul e ca starul lusitan nu a avut decit vreo 3 mingi jucate toata repriza

min 45: O noua actiune frumoasa in viteza a germanilor, Muller se afla in careu la finalul actiunii si marcheaza pentru 3-0 si o repriza de vis. Unde este Cristiano Ronaldo?!

42': Inca o ocazie pentru Germania, dezlantuita pe final de repriza: Muller si Goetze au combinat in dreapta, iar Goetze a tras, dar sutul i-a fost deviat si Rui Patricio a prins usor

37': Rosu pentru Pepe. Fundasul portughez l-a impins in prima faza mai multcu cotul pe Muler dupa care s-a apropiat de jucatorul german si l-a lovit cu capul

35': Doua ocazii importante pentru Portugalia

  • Germania e urmarita din tribuna de cancelarul Angela Merkel, evident incintata de spectacolul oferit de conationalii sai, deloc austeri cu golurile.

32': GOOOOL Germania: Humels inscrie in urma loviturii de colt.

  • Cine e Mats Hummels? Fundasul de o tehnicitate iesita din comun al Borrusiei Dortmund are 25 de ani si e la a 31-a selectie pentru nationala Germaniei. A ajuns la 3 goluri (Are 1,92 metri) si e vinat constant de FC Barcelona, dar s-a dovedit fidel Borrusiei Dortmund.

31': Ocazie imensa Germania. Ozil patrunde pe partea dreapta in careu, intoarce mingea in spate, dar reluarea este respinsa de portar. Corner.

24': Ocazie mare pentru Nani: portughezul a prins o torpila senzationala de la 19 metri, laterla dreapta, dar mingea a trecut cu putin peste poarta lui Neuer!

22': Goetze se dovedeste nu doar un artist al ofensivei, ci si un excelent recuperator: i-a furat mingea lui Almeida, iar Moutinho l-a putut opri din cursa spre poarta doar cu un fault dur. Portughezul a fost deocamdata mustrat de arbitru

  • Statistica: Penalty-ul transformat de Muller e primul gol din lovitura de pedeapsa pentru Germania de la o Cupa Mondiala din 1994 si pina acum, potrivit FIFA. Precedentul gol fusese inscris de Lothar Matthaus impotriva Bulgariei.

18': Jocul s-a mai linistit putin dupa doua mari ocazii si golul lui Muller, dar e unul dintre cele mai animate de la mondial, in ciuda umiditatii excesive.

Cine este Thomas Muller? Desi vi se pare ca-l stiti de o vesnicie :), el are doar 24 de ani! Atacantul german este deja la a 50-a selectie pentru nationala mare a Germaniei, unde a inscris deja 18 goluri (cu cel de azi). Este om de baza si la Bayern Munchen.

12': GOOL Germania!!!!!!!!! Thomas Muller a transformat cu mare siguranta penalti-ul, cu un sut plasat in dreapta portarului portughez.

11': Penalty pentru Germania dupa ce Pereira l-a faultat pe Gotze in careu, portughezul primeste cartonas galben. Fault fara dubii!

  • La ora jocului se inregistrau 26 grade Celsius si o umiditate ridicata (79%), potrivit datelor UEFA. Meciul e arbitrat de o brigada din Serbia, avindu-l la centru pe Milorad Mazic.

9': Sami Khedira a irosit cea mai mare ocazie a meciului si una dintre cele mai clare din tot turneul de pina acum: s-a trezit la 25 de metri cu mingea la picior dupa ce portarul portughez a degajat gresit, dar a tras milimetric pe linga poarta complet goala!

8': Mare sansa pentru Portugalia: Cristiano Ronaldo a furat mingea in 16 metri si a tras din unghi direct in Neuer

4': Prima ocazie a meciului apartine Portugaliei: Almeida a ajuns la 18 metri si l-a incercat pe Neuer cu un sut cu efect, dar mult prea slab. Portarul german a prins fara probleme

1': A inceput meciul, cu Germania in echipament alb, Portugalia - in rosu inchis

Echipele:

Germania: Neuer, Howedes, Hummels, Khedira, Ozil, Muller, Lahm (C), Mertesacker, Kroos, Gotze, Boateng

Portugalia: Rui Patricio, B. Alves, Pepe, Miguel, Coentrao, Cristiano Ronaldo (C), Moutinho, Almeida, Meireles, Nani, J. Pereira

Germania (una din marile favorite la castigarea competitiei) va debuta la Campionatul Mondial de Fotbal impotriva Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, la Salvador, pe "Arena Fonte Nova" (de la ora 19:00). Disputa este derbiul Grupei G, una din care mai fac parte Ghana si USA (se vor intalni de la ora 22:00).