Liga Profesionista de Fotbal a incasat suma de 13,75 milioane de euro, reprezentand prima rata din totalul de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat sa o plateasca pentru sezonul 2014-2015, conform contractului de valorificare a drepturilor TV, semnat la 4 martie, sustine Mediafax.

LPFFoto: lpf.ro

Banii obtinuti din aceasta prima rata urmeaza sa fie virati in conturile cluburilor din prima liga incepand de miercuri.

Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, luni, la finalul Adunari Generale a LPF ca baremurile pentru arbitri si observatori vor fi achitate direct de catre liga din aceasta suma.

"Banii s-au primit. Este vorba de jumatate din 27,5 milioane. Miercuri va fi o analiza cu fiecare club in parte, pentru ca mai sunt la unii popriri sau alte retineri si va incepe apoi transferul din contul ligii in conturile cluburilor. Am mai convenit ca din acesti bani din drepturile TV sa se retina baremurile pentru arbitri si observatori", a declarat Anghelache.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

La 2 aprilie, televiziunile Look TV si Transilvania Live au anuntat ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.