​Croatia acuza arbitrajul lui Yuichi Nishimura (Japonia), cel care a dictat penalti dupa o faza in care au fost implicati Fred si Lovren (in acel moment, Brazilia si Croatia se afla la egalitat, scor 1-1). "Ar fi trebuit sa plecam, este lipsa de respect. Nu asa se incepe o Cupa Mondiala", a punctat Niko Kovac, selectioner Croatia.

Niko KovacFoto: fifa.com

"Daca acesta este modul in care incepem o Cupa Mondiala, mai bine renuntam acum si plecam acasa. Vorbim despre respect, dar acesta nu e respect. Croatia nu l-a primit. Daca acesta este un penalty, nu mai avem deloc nevoie sa jucam fotbal. Sa jucam mai bine baschet. E o rusine. Daca lucrurile vor continua asa, vom avea 100 de lovituri de pedeapsa. 2,5 miliarde de oameni s-au uitat la tv si au vazut ca n-a fost penalty. A fost ridicol si daca vom continua asa, vom avea un circ" - Niko Kovac, selectioner Croatia.

"Milioane de oameni n-au vazut penalty? Arbitrul l-a vazut si a spus ca e penalty si el e cel care decide. Si noi credem ca a fost. Am vazut de zece ori faza, cred ca a fost penalty" - Luiz Felipe Scolari, antrenorul Braziliei.

Brazilia a bifat prima victorie la Cupa Mondiala de Fotbal pe care o gazduieste, formatia antrenata de Luis Felipe Scolari trecand de Croatia cu scorul de 3-1.