Chelsea a anuntat, joi - pe site-ul oficial, ca l-a transferat pe Cesc Fabregas de la FC Barcelona in schimbul a 33 de milioane de euro. In varsta de 27 de ani, Fabregas nu a mai fost dorit la echipa de pe Camp Nou de Luis Enrique, noul tehnician al catalanilor.

Cesc Fabregas, in tricoul celor de la ChelseaFoto: chelseafc.com

"Clubul Chelsea este incantat sa anunte transferul lui Cesc Fabregas de la Barcelona. Jucatorul de 27 de ani a semnat un contract pe cinci ani si va purta tricoul cu numarul 4", se precizeaza pe site-ul oficial al celor de la Chelsea.

"Vreau sa multumesc tuturor oamenilor de la Barcelona. Am petrecut trei ani minunati acolo, este clubul copilariei mele si sunt mandru si onorat ca am avut sansa sa joc pentru aceasta echipa. Am ales sa vin in Premier League pentru ca am simtit ca este momentul oportun si pentru ca mai am multe de demonstrat in fotbalul englez.

Am analizat toate ofertele avute si am ajuns la concluzia ca Chelsea este cea mai buna varianta. Aici am posibilitatea sa continui cu sanse mari lupta pentru trofee, pentru ca acest club are aceleasi ambitii marete ca si mine", a precizat Cesc Fabregas.

Pe langa cele 33 de milioane de euro, Barcelona ar mai putea castiga alte 5 milioane reprezentand diverse bonusuri.