Steaua l-a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, pe noul antrenor al echipei, Costel Galca fiind urmasul lui Laurentiu Reghecampf pe banca tehnica a ros-albastrilor. "N-am experienta ca antrenor, dar voi face tot ce este posibil pentru ca echipa sa straluceasca", a precizat Galca.

Costel GalcaFoto: steauafc.com

* Contractul semnat de Galca cu Steaua se intinde pe durata a doi ani.

"Tin sa multumesc clubului Steaua, domnului Becali si tuturor care m-au sustinut si au avut incredere in mine. N-am sa-i dezamagesc, am sa fac tot ceea ce este posibil omeneste ca Steaua sa straluceasca. N-am experienta ca antrenor, dar munca da roade si eu impreuna cu staff-ul meu vom munci din greu. Cred ca este un moment important pentru mine si sper ca prin munca depusa la Steaua sa o aduc acolo unde ii este locul si unde a fost in ultimii ani" - Costel Galca.

"Nu-mi propun sa schimb multe lucruri la Steaua, pentru ca traiectoria a fost foarte buna dupa munca lui Laurentiu Reghecampf. O sa incerc sa iau informatii de la toti cei care au lucrat cu el si chiar si de la el. Am fost la domnul Becali ca sa ne cunoastem. Este foarte importanta comunicarea in ziua de astazi. Daca nu comunici, n-ai cum sa ajungi la concluzii si sa realizezi ceva pozitiv. Am mai venit pana acum la stadion, dar cu alte treburi. Am venit cu nostalgii, cu amintiri frumoase, care sper sa fie in continuare. Viata mea va fi mai mult dedicata clubului, o sa ma impart intre familie si echipa. Orice antrenor cred ca si-ar dori sa antreneze Steaua, sa faca performanta cu aceasta echipa, un simbol al Romaniei" - Costel Galca.

Staff-ul alaturi de care va lucra Galca la Steaua

"Julian Jimenez e preparator fizic, impreuna cu Ciprian Pruna. Antrenor cu portarii va fi Stefan Preda. O sa mai avem nevoie de un analist, Gabi Dumitru. O sa continue Horia Codorean (n.r. medicul echipei). Avem prime, dar sunt confidentiale. Starea de spirit la Steaua, ceea ce transmite acest club, increderea jucatorilor, sunt foarte importante", a conchis Costel Galca.

In varsta de 42 de ani, Galca a debutat in Liga 1 pe 6 decembrie 1989, in meciul FC Arges - Flacara Moreni, scor 2-0.

A evoluat in Romania la FC Arges (1989-1991) si Steaua (1991-1996). A castigat patru titluri de campion al Romaniei, doua Cupe ale Romaniei si o Supercupa a Romaniei, toate in tricoul Stelei.

In strainatate, Galca a jucat pentru Mallorca (1996-1997), Espanyol (1997-2001) si Villarreal (2001-2002).

In prezent, Costel Galca se ocupa de pregatirea echipei "Under 17" a Romaniei.