Comisia de Apel a Administratiei de licentiere a FRF a respins memoriul echipei FC Dinamo prin care contesta retragerea licentei pentru sezonul 2014/2015 al Ligii Europa, informeaza frf.ro, conform Mediafax.

"Prin Decizia nr. 7/28.05.2014, Comisia de apel pentru acordarea licentei cluburilor a respins ca nefondat apelul formulat de S.C. Dinamo 1948 S.A. şi a mentinut dispozitiile Hotarârii nr. 26/21.05.2014, a Comisiei pentru acordarea licentei cluburilor, de retragere a licentei pentru participarea la competitiile de club UEFA, în sezonul competitional 2014-2015. Decizia este definitiva şi executorie, cu drept de recurs la TAS, in 10 zile de la data comunicarii", se arata pe site-ul oficial al FRF.

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a inaintat un raport Comisiei pentru acordarea licentei cluburilor, in care a propus retragerea dreptului de participare in cupele europene, sezonul 2014/2015, a FC Dinamo, club care a cerut intrarea in insolventa.

In urma cu o saptamana, Comisia pentru acordarea licentei cluburilor a admis cererea lui Duru şi a retras licenta clubului Dinamo 1948 SA pentru participarea în competitiile de club UEFA în sezonul 2014-2015.

Gruparea din Soseaua Stefan cel Mare a facut apel la aceasta decizie.

FC Dinamo a depus, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicita deschiderea procedurii de insolventa. Tribunalul Bucureşti a analizat astazi acest dosar şi a ramas in pronuntare.

Conform legislatiei UEFA un club nu poate participa in cupele europene in perioada in care se afla in insolventa. UEFA permite inscrierea cluburilor in competitiile pe care le organizeaza dupa un an de la incheierea acestei proceduri.

Formatia condusa de Flavius Stoican a ocupat pozitia a patra in clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care ii permite sa participe in turul doi preliminar al Ligii Europa, editia 2014-2015.

Urmatoarea echipa in clasament care detine licenta pentru cupele europene este CFR Cluj.