Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca predecesorul sau la conducerea federatiei, Mircea Sandu, este "o persoana ahtiata dupa bani si functii", care are o activitate "contraproductiva" si "antinationala" ca membru al Comitetului Executiv al UEFA, informeaza Mediafax.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Mandatul vechiului presedinte se incheie in momentul in care a luat sfarsit Adunarea Generala de alegeri, astfel ca Mircea Sandu ar trebui sa inteleaga jocul democratic in care ne aflam, pentru ca altfel ar trebui ca de fiecare data cand cineva capata voce sa organizam alegeri. Ce asteptari poti sa mai ai din partea unor asemenea persoane, cand vezi cat de ahtiate sunt dupa bani si functii? Eu cred ca pozitia actuala de care se bucura la nivel european nu face deloc bine Romaniei. Aceste lucruri au iesit la suprafata si vor iesi in continuare in urma auditului pe care l-am comandat. Oare sa-i fie teama domnului Mircea Sandu de rezultatele acestui audit financiar?", a declarat Razvan Burleanu.

Burleanu il acuza pe Sandu ca a informat forul european de faptul ca noua conducere a FRF nu a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti, ceea ce reprezinta o "reactie antinationala".

Beneficiile de care se bucura Mircea Sandu ca presedinte de onoare al FRF, cuprinse intr-un contract incheiat inainte de alegerile din 5 martie, vor fi supuse aprobarii viitoarei Adunari Generale a FRF, a mentionat Burleanu.

El sustine ca FRF trebuie sa cheltuiasca anual aproape 500.000 de euro pentru Mircea Sandu, bani care puteau fi folositi pentru dezvoltarea fotbalului romanesc, nu in beneficiul unei persoane.

"In primul rand, 5.000 de euro plus taxe si cunoasteti si voi care este nivelul taxelor din Romania. Doi angajati cu salarii de vreo 25.000 de lei net, adaugati taxele. Masina de lux, combustibil... Nu a renuntat la masina domnul Mircea Sandu, se pare ca nu vrea sa mearga pe jos. Un birou pe care daca l-am inchiria ne-ar aduce 1.000-1.500 de euro si poate chiar mai mult. Calatorii, fiindca îi cade coada domnului Mircea Sandu, doar la business si cu o diurna de 500 de euro pe zi. Va spun acum de banii pe care eu trebuie sa ii semnez. Daca domnul Mircea Sandu îmi spune ca vrea sa plece in Bahamas, ca are loc acolo vreo conferinta, eu trebuie sa ii semnez o calatorie la business si o diurna de 500 de euro pe zi. Ei bine, bugetul federatiei nu isi permite un asemenea lucru si cu siguranta elemente suplimentare de acest tip le veti vedea atunci cand acest audit financiar va iesi la suprafata. Aceasta este solidaritatea in interes personal a lui Mircea Sandu", a completat Burleanu.