​Cristi Manea (nascut pe 9 august 1997) este noua speranta propusa de Viitorul Constanta pentru fotbalul romanesc. Victor Piturca a vorbit despre tanarul constantean intr-o conferinta de presa: "Are calitati fizice foarte bune. A fost mai emotiv, dar sper ca-l voi integra", a precizat selectionerul.

Cristi ManeaFoto: academiahagi.ro

"Mi-a placut foarte mult modul in care a abordat meciurile. Foarte putini jucatori abordeaza meciurile cu maturitatea sa. A fost mai emotiv la antrenamente, dar are calitati fizice foarte bune. Sper ca se va adapta in aceasta perioada. Voi incerca sa-l integrez.

Cred ca e un succes pentru nationala ca Viitorul a ramas in Liga 1. Sunt multi jucatori promitatori care n-ar mai fi progresat in prima liga. Chiar am suferit pentru echipa in ultima etapa", a declarat Victor Piturca intr-o conferinta de presa organizata duminica.

Daca este introdus in amicalele din Elvetia, Cristian Manea, cel mai recent produs al Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi”, va deveni cel mai tanar debutant la nationala Romaniei, constanteanul avand varsta de 16 ani (este nascut la 9 august 1997).

Lotul echipei nationale s-a reunit la Mogosoaia, pentru turneul de pregatire din Elvetia, unde selectionata antrenata de Victor Piturca va disputa doua partide amicale, cu Albania si Algeria.

Tricolorii vor juca pe 31 mai contra Albaniei (ora 20.00), iar pe 4 iunie impotriva Algeriei (21.30), echipa calificata la turneul final mondial din Brazilia.