Lotul echipei nationale s-a reunit la Mogoșoaia, pentru turneul de pregatire din Elveția, unde selectionata antrenata de Victor Piturca va disputa doua partide amicale, cu Albania si Algeria.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Tricolorii vor juca pe 31 mai contra Albaniei (ora 20.00), iar pe 4 iunie impotriva Algeriei (21.30), echipa calificata la turneul final mondial din Brazilia.

Victor Piturcă a convocat pentru partidele din Elveția un lot de 23 de jucatori, in care se regasesc mai multe surprize: 13 jucatori din Liga I, unul din Liga a II-a si mai multi "stranieri".

Astfel, la aceste amicale vor participa patru fotbalisti de la campioana Romaniei, Steaua, (Ciprian Tatarusanu, Mihai Pintilii, Cristian Tanase si Alexandru Chipciu), trei de la castigatoarea Cupei Romaniei - Astra Giurgiu, (Silviu Lung jr., Valerica Gaman si Alexandru Matel), trei de la FC Viitorul (Cristian Manea, Florin Tanase si Bogdan Mitrea), doi de la Dinamo (Dragos Grigore si Cosmin Matei) si cate unul de la FC Brasov (Alexandru Mateiu) si CSU Craiova (Bogdan Vatajelu), informează site-ul oficial al FRF.

Celor 14 jucatori din campionatul intern li se vor adauga 14 "stranieri": Costel Pantilimon (Manchester City), Vlad Chiriches (Tottenham), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Alexandru Bourceanu (Trabzonspor), Costel Lazar (PAOK), Banel Nicolita (FC Nantes), Alexandru Maxim (Stuttgart), Ciprian Marica (Getafe) si Raul Rusescu (Sporting Braga).

Daca este introdus in amicalele din Elvetia, Cristian Manea, cel mai recent produs al Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi”, va deveni cel mai tanar debutant la nationala Romaniei, constanteanul avand varsta de 16 ani (este nascut la 9 august 1997).