​Real Madrid este noua campioana a Europei, formatia de pe "Santiago Bernabeu" trecandu-si in palmares al zecelea trofeu. Ultimul succes data de acum 12 ani, iar in aceasta perioada "galacticii" au cheltuit 1,2 miliarde de euro pentru transferuri si au adus nu mai putin de 60 de jucatori, conform Digisport.

HotNews.roFoto: Hotnews

In cei 12 ani in care a visat la trofeul UCL, sefii Realului au cheltuit 1,2 miliarde de euro. Din 2002 (de la finala castigata cu Bayer Leverkusen) si pana in 2014 (dupa finala in care au invins pe Atletico Madrid) cei de la Real au transferat 60 de jucatori.

De asemenea, in acest interval Realul a schimbat 11 antrenori. Lozul castigator a fost tras pana la urma de Carlo Ancelotti.

Dupa Vicente del Bosque, s-au perindat pe banca lui Real urmatorii antrenori: Carlos Queiroz, Jose Antonio Camacho, Mariano Garcia Remon, Vanderlei Luxemburo, Juan Ramon Lopez Caro, Fabio Capello, Bernd Schuster, Juande Ramos, Manuel Pellegrini, Jose Mourinho si Carlo Ancelotti.

In urma acestui succes, Realul a ajuns la 80 de trofee castigate de la infiintare: 32 de titluri in Spania, 19 Cupe ale Regelui, o Cupa a Ligii, 9 Supercupe ale Spaniei, o Cupa Eva Duarte, 10 Cupe ale Campionilor/UEFA Champions League, doua Cupe UEFA, o Supercupa a Europei, doua Cupe Latina, trei Cupe Intercontinentale.